Σουδάκια γεμιστά με κρέμα βανίλιας

24
15'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Σουδάκια γεμιστά με κρέμα βανίλιας

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Για την ζύμη
- 220γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 4 αβγά
- 115γρ. βούτυρο
- 200ml. νερό
- Για την γέμιση
- 400ml. κρέμα γάλακτος
- 1κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 3κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
Μέθοδος
- 1.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμους.
- 2.Βράζουμε το νερό με το βούτυρο χωρίς να κάψουν. Μόλις είναι έτοιμα, ρίχνουμε το αλεύρι κι ανακατεύουμε γρήγορα με μία ξύλινη κουτάλα ή με μίξερ χειρός. Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη κι έχει ξεκολλήσει εντελώς από τα τοιχώματα, την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10΄.
- 3.Στη συνέχεια, ρίχνουμε ένα ένα τα αβγά διαδοχικά και τα χτυπάμε με τον ίδιο τρόπο.
- 4.Σε μία λαδόκολλα βάζουμε με ένα κορνέ ζύμη στο μέγεθος ενός καρυδιού και ψήνουμε για 15΄ στους 200 βαθμούς και για άλλα 45΄στους 150 βαθμούς.
- 5.Τα αφαιρούμε κι εάν κρατάνε υγρασία τα ξαναβάζουμε σε πολύ σιγανό φούρνο για άλλα 10’.
- 6.Όταν ψηθούν, αφαιρούμε και τα κόβουμε στην μέση για να φύγει ο ατμός. Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το εκχύλισμα βανίλιας και την ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σκεπάζουμε και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για τουλάχιστον 15 λεπτά. Μόλις κρυώσει, χτυπάμε την κρέμα μέχρι να σχηματιστούν κορυφές.
- 7.Με ένα κορνέ, γεμίζουμε τα σου μας με την κρέμα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Σουδάκια γεμιστά με κρέμα βανίλιας
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή