Σουφλέ cheesecake με λευκή σοκολάτα

8-10
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Σουφλέ cheesecake με λευκή σοκολάτα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 12 αυγά
- 400 γρ λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ
- 480 γρ τυρί κρέμα
- 3 κ.σ άχνη ζάχαρη
Μέθοδος
- 1.Διαχωρίζουμε σε 2 μπολ τους κρόκους από τα ασπράδια.
- 2.Βάζουμε τα ασπράδια στο ψυγείο.
- 3.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς.
- 4.Ψιλοκόβουμε την λευκή σοκολάτα την βάζουμε σε ένα μπολ και την λιώνουμε σε Μπέν Μαρί.
- 5.Στον κάδο του mixer βάζουμε τα ασπράδια και τα χτυπάμε δυνατά μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
- 6.Ενώνουμε την λιωμένη σοκολάτα με το cream cheese προσθέτουμε τους κρόκους και ομογενοποιούμε. Προσθέτουμε σιγά σιγά την μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά.
- 7.Σχηματίζουμε ένα κύκλο όσο και ο πάτος του σκεύος που θα ψήσουμε το cheesecake και τον αλοιφουμε με βούτυρο. Τοποθετούμε το χαρτί στον πάτο του σκεύους. Μετά κόβουμε μια λωρίδα αντικολλητικό χαρτί την οποία την βουτυρώνουμε και αυτή και την τοποθετούμε εσωτερικά γύρω γύρω εσωτερικά στο σκεύος δημιουργώντας ένα δαχτυλίδι.
- 8.Ρίχνουμε το μείγμα μέσα και χτυπάμε το σκεύος για να καθίσει το μείγμα.
- 9.Βάζουμε ζεστό νερό σε ένα ταψί και τοποθετούμε το σκεύος μέσα. Ψήνουμε σε χαμηλή σχάρα σε 3 χρόνους ,στους 170 για 30 λεπτά. Στους 160 για άλλα 30 λεπτά. Και τέλος το αφήνουμε άλλα 30 λεπτά μέσα στο φούρνο χωρίς θερμοκρασία.
- 10.Μόλις είναι έτοιμο το βγάζουμε από τον φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει και αφαιρούμε τις λαδόκολλες.
- 11.11:Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Σουφλέ cheesecake με λευκή σοκολάτα
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή