Σουφλέ σοκολάτας

50'
Χρόνος εκτέλεσης
4/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά :
Σχετικά με το Σεφ :
Madame Gâteaux
Ημερομηνία Δημοσίευσης:
27 Μαΐου, 2022
Σουφλέ σοκολάτας

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Κλασική συνταγή ανεκτίμητης αξίας. Θέλει λίγο κόπο, αλλά όταν την κατακτήσετε, μπαίνει για πάντα στο ρεπερτόριό σας!
Συστατικά
Για 8 μικρά ατομικά σουφλέ
- 60 γρ βούτυρο ανάλατο, μαλακό (συν επιπλέον για άλειμμα)
- 110 γρ κουβερτούρα κλασική ΙΟΝ
- 3 μεσαία αυγά, χωρισμένα σε ασπράδια και κρόκους
- 1 πρέζα αλάτι
- ¼ κτγ κρεμόριο
- 40 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική (συν επιπλέον για πασπάλισμα)
- ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα
Μέθοδος
- Βουτυρώνουμε πολύ καλά 8 πυρίμαχα σκεύη.
- Πασπαλίζουμε με ζάχαρη τα σκεύη έτσι ώστε να κολλήσει παντού, στα τοιχώματα και τον πάτο τους.
- Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη και το κρεμόριο, ώσπου να έχουμε μια σφιχτή μαρέγκα.
- Σε ένα κατσαρολάκι, σε χαμηλή θερμοκρασία, λιώνουμε το βούτυρο με την κουβερτούρα.
- Αποσύρουμε και ανακατεύουμε μέσα τους κρόκους.
- Διπλώνουμε το μείγμα σοκολάτας μέσα στη μαρέγκα σε τρεις δόσεις, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα με κυκλικές κινήσεις, προσέχοντας να μη χάσουμε τον αέρα που έχουμε ενσωματώσει.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια σακούλα κορνέ.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς.
- Τοποθετούμε το κορνέ για 15’ στο ψυγείο.
- Γεμίζουμε τα σκεύη με το μείγμα μέχρι επάνω.
- Περνάμε ένα λεπτό μαχαιράκι γύρω από το χείλος τους, περιμετρικά: αυτό θα βοηθήσει το μείγμα να ξεκολλήσει και να φουσκώσει καθώς ψήνεται.
- Βάζουμε τα σκεύη σε ένα ταψάκι και ψήνουμε για περίπου 10’.
- Βγάζουμε τα σουφλέ από τον φούρνο, πασπαλίζουμε με άχνη και τα σερβίρουμε αμέσως, όσο είναι ζεστά.
Σουφλέ σοκολάτας
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή