Σπιτικά μπισκότα με καραμέλα σοκολάτα και ξηρούς καρπούς

12
15'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Σχετικά με το Σεφ :
Aριάδνη Πούλιου
Σπιτικά μπισκότα με καραμέλα σοκολάτα και ξηρούς καρπούς

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 10 μπισκότα τύπου πτι μπερ
- 95 γρ βούτυρο
- 70 γρ μαύρη ζάχαρη
- 35 γρ ξηρούς καρπούς
- 200 γρ κουβερτούρα ΙΟΝ
Μέθοδος
- 1.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
- 2.Σε ένα ταψάκι βάζουμε αλουμινόχαρτο.
- 3.Απλώνουμε τα μπισκότα το ένα δίπλα στο άλλο.
- 4.Σε ένα αντικολλητικό σκεύος φτιάχνουμε την καραμέλα, αναμειγνύοντας τη ζάχαρη με το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
- 5.Μόλις το μείγμα μας γίνει λείο το περιχύνουμε πάνω στα μπισκότα .
- 6.Βάζουμε το ταψάκι στον φούρνο για 5 λεπτά μέχρι να κάνει η καραμέλα φουσκάλες .
- 7.Βγάζουμε το ταψάκι από τον φούρνο και πασπαλίζουμε με τις σταγόνες σοκολάτας.
- 8.Επιστρέφουμε το ταψάκι στο φούρνο για 2-3 λεπτά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
- 9.Το βγάζουμε έξω και με μία σπάτουλα. Αλείφουμε ομοιόμορφα τη σοκολάτα .
- 10.Πασπαλίζουμε με τους ξηρούς καρπούς και τοποθετούμε το ταψάκι στο ψυγείο για 30 λεπτά περίπου μέχρι να παγώσει η σοκολάτα.
- 11.Με ένα μεγάλο μαχαίρι κόβουμε σε κομμάτια.
Σπιτικά μπισκότα με καραμέλα σοκολάτα και ξηρούς καρπούς
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή