Tart tatin με μήλα και Nucrema ION

10
60'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Tart tatin με μήλα και Nucrema ION

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 7 κόκκινα μήλα
- 100 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
- 3 κσ βούτυρο
- 8 κσ Νucrema ΙΟΝ
Μέθοδος
- 1.Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς.
- 2.Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε τέταρτα.
- 3.Βρίσκουμε ένα τηγάνι που να τα χωράει,και το τοποθετούμε πάνω στο φύλλο σφολιάτας και κόβουμε ένα κύκλο. Με ένα πιρούνι τον τρυπάμε και τον αφήνουμε στην άκρη.
- 4.Βάζουμε το τηγάνι πάνω στο μάτι σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει ένα ωραίο σκούρο χρώμα.
- 5.Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- 6.Προσθέτουμε τα μήλα και ανακατεύουμε για περίπου 15 με 20 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν τα μήλα.
- 7.Μόλις είναι έτοιμα παίρνουμε τον κύκλο από το φύλλο της σφολιάτας που έχουμε κόψει και τον τοποθετούμε από πάνω πιέζουμε τις άκρες προς τα μέσα.
- 8.Τυλίγουμε το χέρι του τηγανιού με αλουμινόχαρτο για να μην καεί και το τοποθετούμε στο φούρνο.
- 9.Ψήνουμε στους 190 για 45 με 50 λεπτά.
- 10.Μόλις είναι έτοιμη κόβουμε ένα κομμάτι και με ένα κουτάλι πασπαλίζουμε με Νucrema.
Tart tatin με μήλα και Nucrema ION
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή