Τάρτα από Φυστίκι με γέμιση Σοκολάτα και Καρύδα

8
120'
Χρόνος εκτέλεσης
4/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά : ινδοκάρυδο, ΙΟΝ Κουβερτούρα Κλασική, κρέμα γάλακτος, λάδι καρύδας, μπισκότα, πέκαν, άχνη ζάχαρη, βανιλλίνη
Σχετικά με το Σεφ :
Εύα Μονοχάρη
Τάρτα από Φυστίκι με γέμιση Σοκολάτα και Καρύδα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Για την βάση
- 115 gr φυστίκια πέκαν ή αράπικα ανάλατα
- 50 gr μπισκότα
- 35 ml λάδι καρύδας
- Για την γέμιση
- 300 gr κουβερτούρα ΙΟΝ
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 40 ml λάδι καρύδας
- 1 κάψουλα βανιλλίνης
- Για την διακόσμηση
- Κουβερτούρα ΙΟΝ
- Ινδοκάρυδο
- ζάχαρη άχνη
Μέθοδος
- 1.Ετοιμάζουμε την βάση: Σε ένα τηγάνι ή στον φούρνο ζεσταίνουμε τα φυστίκια για μερικά λεπτά, κατόπιν τα μεταφέρουμε στο μπλέντερ μαζί με τα μπισκότα και το λάδι καρύδας και τα θρυμματίζουμε. Με το μείγμα αυτό καλύπτουμε την ταρτιέρα που θα χρησιμοποιήσουμε και θα πρέπει να έχει διάμετρο περίπου 18 εκατοστά. Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την γέμιση.
- 2.Ετοιμάζουμε την γέμιση σοκολάτας: Βάζουμε την κρέμα γάλακτος πάρει μια βράση μαζί με την μισή κάψουλα βανιλλίνης. Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα και την ρίχνουμε σε γυάλινο μπωλ. Περιχύνουμε με την κρέμα γάλατος την κουβερτούρα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να λιώσει η κουβερτούρα.
- 3.Τέλος προσθέτουμε το λάδι καρύδας, ανακατεύουμε και γεμίζουμε την τάρτα. Αφήνουμε στο ψυγείο περίπου 2 ώρες να κρυώσει καλά. Πριν την σερβίρουμε διακοσμούμε την τάρτα με τριμμένη σοκολάτα κουβερτούρα και πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο και ζάχαρη άχνη.
- 4.Tips: – Για να κοπεί ευκολότερα η τάρτα βυθίζουμε το μαχαίρι σε ζεστό νερό. – Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κάσιους ή φουντούκια για την βάση της τάρτας ή μπισκότα σοκολάτας.
Τάρτα από Φυστίκι με γέμιση Σοκολάτα και Καρύδα
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή