Τάρτα από πάστα φλώρα με γέμιση ανθότυρο και κομματάκια σοκολάτας

8
60'
Χρόνος εκτέλεσης
4/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Τάρτα από πάστα φλώρα με γέμιση ανθότυρο και κομματάκια σοκολάτας

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Για την πάστα φλώρα
- 300 γρ βούτυρο
- 200 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- 2 αβγά
- 2 κάψουλες βανιλλίνη
- 500 γρ αλεύρι μαλακό
- Για τη γέμιση
- 500 γρ ανθότυρο
- 200 γρ ζάχαρη άχνη
- Ξύσμα από μισό πορτοκάλι
- 2 κάψουλες βανιλλίνη
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα σκόνη
- 100 γρ σοκολάτα κουβερτούρα υγείας ΙΟΝ χονδροκομμένη
Μέθοδος
- 1.Για την πάστα φλώρα, Τοποθετούμε μέσα στο κάδο του μίξερ με το φτερό το βούτυρο, τη λευκή κρυσταλλική ζάχαρη και τα χτυπάμε στη γρήγορη ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά μεταξύ τους και να διογκωθούν. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά και τη βανιλλίνη και τα αφήνουμε να χτυπηθούν πολύ καλά μεταξύ τους μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως.
- 2.Τέλος προσθέτουμε και το μαλακό αλεύρι και ανακατεύουμε στην αργή ταχύτητα μέχρι να προκύψει μια ομοιογενής ζύμη.
- 3.Αποσύρουμε το κάδο από το μίξερ και χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη. Το ένα μέρος της ζύμης το τυλίγουμε με μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο ή στη κατάψυξη για μελλοντική χρήση.
- 4.Ανοίγουμε το ένα μέρος της ζύμης με τα χέρια μας και το τοποθετούμε σε σεμιζαρισμένο (με βούτυρο και αλεύρι) ταψάκι απλώνοντας το σε όλη την εσωτερική του επιφάνεια και στα τοιχώματα. Τρυπάμε τη ζύμη με ένα πιρούνι και τοποθετούμε για λίγο στο ψυγείο .
- 5.Στη συνέχεια φτιάχνουμε τη γέμιση, τοποθετούμε μέσα στο κάδο του μίξερ με το φτερό το ανθότυρο, τη ζάχαρη άχνη, το ξύσμα από μισό πορτοκάλι, τη βανιλλίνη και τη κανέλα σκόνη και χτυπάμε στη γρήγορη ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
- 6.Στη συνέχεια αποσύρουμε το κάδο από το μίξερ και αδειάζουμε το μείγμα μέσα στο ταψάκι που βρίσκεται απλωμένη η ζύμη. Απλώνουμε με μια μαρίζ σε όλη την επιφάνεια της τάρτας τη γέμιση. Τέλος προσθέτουμε και τη χοντροκομμένη σοκολάτα και την απλώνουμε και αυτή σε όλη την επιφάνεια με τη μαρίζ.
- 7.Ψήνουμε στους 180 C για 40 λεπτά περίπου. Αφήνουμε τη τάρτα από πάστα φλώρα με γέμιση ανθότυρο και κομματάκια σοκολάτας να κρυώσει και την ξεφορμάρουμε από το ταψάκι. Σερβίρουμε σε πιάτο ή πιατέλα της αρεσκείας μας.
Τάρτα από πάστα φλώρα με γέμιση ανθότυρο και κομματάκια σοκολάτας
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή