×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Τάρτα με αμυγδαλόπαστα, χουρμάδες και τζίντζερ


Τάρτα με αμυγδαλόπαστα, χουρμάδες και τζίντζερ
Τάρτα με αμυγδαλόπαστα, χουρμάδες και τζίντζερ
10
60'
Χρόνος εκτέλεσης
4/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Τάρτα με αμυγδαλόπαστα, χουρμάδες και τζίντζερ

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Για να παρασκευάσουμε την αμυγδαλόπαστα θα χρειαστούμε
  • 100 γρ αμύγδαλα άσπρα ανάλατα
  • 100 γρ ζάχαρη άχνη
  • Για να παρασκευάσουμε την ζύμη πάστα φλώρα θα χρειαστούμε
  • 150 γρ βούτυρο
  • 80 γρ ζάχαρη άχνη
  • 50 γρ αβγά
  • 2 κάψουλες βανιλλίνη
  • 200 γρ αλεύρι μαλακό
  • 50 γρ φουντούκι ανάλατο πούδρα
  • Για να παρασκευάσουμε τη κρέμα φλάν θα χρειαστούμε
  • 500 γρ γάλα
  • 60 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 2 κάψουλες βανιλλίνη
  • 2 γρ ginger σε σκόνη
  • 100 γρ αβγά
  • 60 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 2 κάψουλες βανιλλίνη
  • 50 γρ corn flour
  • Προαιρετικά : 200 γρ χουρμάδες ψιλοκομμένους ή άλλο αποξηραμένο φρούτο.
  • Θα χρειαστούμε επιπλέον: πολυκόφτη, πλάστης, αντικολλητικό χαρτί, μεμβράνη, κατσαρόλα, σύρμα, κάδος μίξερ, σύρμα του μίξερ, πιρούνι, ταψί διαστάσεων 20χ20 cm.
Μέθοδος
  • 1.Για την αμυγδαλόπαστα : Τοποθετούμε μέσα σε ένα πολυκόφτη τα άσπρα αμύγδαλα και τη ζάχαρη άχνη και τα ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως και να γίνουν μια ομοιόμορφη μάζα (αμυγδαλόπαστα).
  • 2.Τοποθετούμε την αμυγδαλόπαστα πάνω σε ένα αντικολλητικό χαρτί, κοσκινίζουμε λίγη ζάχαρη άχνη και τις δύο πλευρές και ανοίγουμε με πλάστη σε πάχος 0,5 cm. Κόβουμε στη διάσταση του ταψιού 20χ20 που έχουμε επιλέξει να ψήσουμε τη τάρτα μας. Τοποθετούμε όπως είναι την αμυγδαλόπαστα μαζί με το αντικολλητικό χαρτί στη κατάψυξη για 15 λεπτά περίπου.
  • 3.Για την ζύμη πάστα φλώρα : Τοποθετούμε μέσα στο κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάμε με το σύρμα στη γρήγορη ταχύτητα μέχρι να διογκωθούν πολύ καλά. Προσθέτουμε τα αυγά και τις βανιλλίνη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως.
  • 4.Τέλος αποσύρουμε το κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε το μαλακό αλεύρι και το φουντούκι πούδρα ανακατεύοντας με το χέρι μέχρι να γίνει μια ομοιογενής ζύμη. Τοποθετούμε τη ζύμη στο ψυγείο περίπου για 1 ώρα σκεπασμένη με μεμβράνη.
  • 5.Για τη κρέμα φλαν : Τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά το γάλα, τα 60 γρ ζάχαρη, τη βανιλλίνη και το ginger σε σκόνη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα να ζεσταθεί ελαφρώς.
  • 6.Μέσα σε μια λεκάνη ανακατεύουμε τα αυγά, τα 60 γρ ζάχαρη, τη βανιλλίνη και το corn flower με ένα σύρμα και μόλις ενσωματωθούν πλήρως προσθέτουμε και το παραπάνω ζεστό μίγμα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως. Στη συνέχεια τοποθετούμε όλα τα υλικά μέσα στη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να βράσουν. Αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά.
  • 7.Σύνθεση γλυκού : Ανοίγουμε τη ζύμη πάστα φλώρα με ένα πλάστη πάνω σε αντικολλητικό χαρτί σε πάχος 1cm περίπου και αναποδογυρίζουμε σε σεμιζαρισμένο ταψί (με βούτυρο και αλεύρι) διαστάσεων 20χ20. Καλύπτουμε με τη ζύμη και τα τοιχώματα του ταψιού. Τρυπάμε με πιρούνι και προψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 0C για 10 λεπτά περίπου. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει. Τοποθετούμε σε όλη την εσωτερική επιφάνεια αναποδογυρίζοντας με το αντικολλητικό χαρτί την αμυγδαλόπαστα και απλώνουμε τους ψιλοκομμένους χουρμάδες σε όλη την επιφάνεια.
  • 8.Τέλος προσθέτουμε τη κρέμα φλαν μέχρι λίγο πιο κάτω από το χείλος της τάρτας.
  • 9.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 0 C για 40 λεπτά περίπου.
  • 10.Αφήνουμε να κρυώσει για 1 ώρα περίπου, κόβουμε σε μερίδες της αρεσκείας μας και τοποθετούμε σε πιάτο κατά βούληση.
Τάρτα με αμυγδαλόπαστα, χουρμάδες και τζίντζερ
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta