×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Τάρτα με ΙΟΝ Dark Espresso και αλμυρή καραμέλα


Τάρτα με ΙΟΝ Dark Espresso και αλμυρή καραμέλα
Τάρτα με ΙΟΝ Dark Espresso και αλμυρή καραμέλα
8
50'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Τάρτα με ΙΟΝ Dark Espresso και αλμυρή καραμέλα

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Για την βάση
  • 300 γρ. μπισκότο
  • 60 γρ. βούτυρο αγελάδας
  • Για την αλμυρή καραμέλα
  • 200 γρ. βούτυρο αγελάδας
  • 200 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
  • 10 γρ. αλάτι
  • Για την επικάλυψη σοκολάτας
  • 180 γρ. ΙΟΝ Dark Espresso
  • 90 γρ. κρέμα γάλακτος φυτική
Μέθοδος
  • 1.Για την βάση: Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι.
  • 2.Τρίβουμε το μπισκότο στο μπλέντερ και ενσωματώνουμε το λιωμένο βούτυρο.
  • 3.Απλώνουμε σε ταψί και ψήνουμε για 12 λεπτά στους 160 βαθμούς.
  • 4.Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.
  • 5.Για την αλμυρή καραμέλα: Ετοιμάζουμε την αλμυρή καραμέλα, ξεκινώντας να λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά μέσα σε ένα τηγάνι, στη συνέχεια προσθέτουμε την μαύρη ζάχαρη.
  • 6.Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη.
  • 7.Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, το αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  • 8.Αδειάζουμε το μίγμα της καραμέλας πάνω στο μπισκότο και ψήνουμε για 15 λεπτά στους 160 βαθμούς.
  • 9.Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει η καραμέλα.
  • 10.Για την επικάλυψη σοκολάτας: Σε μπεν μαρί λιώνουμε την σοκολάτα ION Dark Espresso.
  • 11.Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
  • 12.Περιχύνουμε την σοκολάτα πάνω στην τάρτα.
  • 13.Διατηρούμε στο ψυγείο.
Τάρτα με ΙΟΝ Dark Espresso και αλμυρή καραμέλα
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta