Τάρτα με ΙΟΝ Dark Espresso και αλμυρή καραμέλα

8
50'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά : ION Dark με Espresso, αλάτι, βούτυρο, ζαχαρούχο γάλα, καφέ ζάχαρη, κρέμα γάλακτος, μπισκότα
Σχετικά με το Σεφ :
Βαλάντης Γραβάνης
Τάρτα με ΙΟΝ Dark Espresso και αλμυρή καραμέλα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Για την βάση
- 300 γρ. μπισκότο
- 60 γρ. βούτυρο αγελάδας
- Για την αλμυρή καραμέλα
- 200 γρ. βούτυρο αγελάδας
- 200 γρ. ζάχαρη καστανή
- 2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
- 10 γρ. αλάτι
- Για την επικάλυψη σοκολάτας
- 180 γρ. ΙΟΝ Dark Espresso
- 90 γρ. κρέμα γάλακτος φυτική
Μέθοδος
- 1.Για την βάση: Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι.
- 2.Τρίβουμε το μπισκότο στο μπλέντερ και ενσωματώνουμε το λιωμένο βούτυρο.
- 3.Απλώνουμε σε ταψί και ψήνουμε για 12 λεπτά στους 160 βαθμούς.
- 4.Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.
- 5.Για την αλμυρή καραμέλα: Ετοιμάζουμε την αλμυρή καραμέλα, ξεκινώντας να λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά μέσα σε ένα τηγάνι, στη συνέχεια προσθέτουμε την μαύρη ζάχαρη.
- 6.Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη.
- 7.Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, το αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- 8.Αδειάζουμε το μίγμα της καραμέλας πάνω στο μπισκότο και ψήνουμε για 15 λεπτά στους 160 βαθμούς.
- 9.Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει η καραμέλα.
- 10.Για την επικάλυψη σοκολάτας: Σε μπεν μαρί λιώνουμε την σοκολάτα ION Dark Espresso.
- 11.Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
- 12.Περιχύνουμε την σοκολάτα πάνω στην τάρτα.
- 13.Διατηρούμε στο ψυγείο.
Τάρτα με ΙΟΝ Dark Espresso και αλμυρή καραμέλα
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή