Τάρτα με καφέ και λευκή σοκολάτα

6
110'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Κέικ, τάρτες & τσουρέκια
Συστατικά : αλεύρι, βανιλλίνη, βούτυρο, ΙΟΝ Κουβερτούρα Λευκή, καφές, κρέμα γάλακτος, κρυσταλλική ζάχαρη, αβγά
Σχετικά με το Σεφ :
Μιχάλης Σαράβας
Τάρτα με καφέ και λευκή σοκολάτα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Για τη γέμιση
- 400 γρ λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ
- 180 γρ κρέμα γάλακτος
- 10 γρ καφές στιγμιαίος
- Για την πάστα
- 300 γρ βούτυρο
- 200 γρ ζάχαρη
- 2 κάψουλες βανιλλίνη
- 500 γρ αλεύρι μαλακό
- 2 αβγά
Μέθοδος
- 1.Φτιάχνουμε μια πάστα φλώρα, τοποθετούμε μέσα στο κάδο του μίξερ με το φτερό το βούτυρο, τη λευκή κρυσταλλική ζάχαρη και τα χτυπάμε στη γρήγορη ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά μεταξύ τους και να διογκωθούν. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά και τη βανιλλίνη και τα αφήνουμε να χτυπηθούν πολύ καλά μεταξύ τους μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως.
- 2.Τέλος προσθέτουμε και το μαλακό αλεύρι και ανακατεύουμε στην αργή ταχύτητα μέχρι να προκύψει μια ομοιογενής ζύμη.
- 3.Αποσύρουμε το κάδο από το μίξερ και χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη. Το ένα μέρος της ζύμης το τυλίγουμε με μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο ή στη κατάψυξη για μελλοντική χρήση.
- 4.Ανοίγουμε το ένα μέρος της ζύμης με τα χέρια μας και το τοποθετούμε σε σεμιζαρισμένο (με βούτυρο και αλεύρι) ταψάκι απλώνοντας το σε όλη την εσωτερική του επιφάνεια και στα τοιχώματα. Τρυπάμε τη ζύμη με ένα πιρούνι και τοποθετούμε για 20 λεπτά στο ψυγείο. Τέλος ψήνουμε τη τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 25 λεπτά περίπου. Αφήνουμε τη ψημένη τάρτα να κρυώσει και την ξεφορμάρουμε.
- 5.Στη συνέχεια φτιάχνουμε τη γέμιση λευκής σοκολάτας με καφέ, τοποθετούμε μέσα σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά τη κρέμα γάλακτος και μόλις βράσει προσθέτουμε το στιγμιαίο καφέ ανακατεύοντας με ένα σύρμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε και τη χοντροκομμένη λευκή σοκολάτα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως με τα υπόλοιπα υλικά και να λιώσει εντελώς.
- 6.Ρίχνουμε τη γέμιση λευκής σοκολάτας με καφέ μέσα στη ψημένη τάρτα και τοποθετούμε τη τάρτα στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου μέχρι να σταθεροποιηθεί η γέμιση.
- 7.Τέλος τοποθετούμε σε πιατέλα της αρεσκείας μας και προαιρετικά τρίβουμε λίγη λευκή σοκολάτα στην επιφάνειά της.
Τάρτα με καφέ και λευκή σοκολάτα
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή