×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Τάρτα με κρέμα λευκης σοκολάτας ΙON και φράουλες!


Τάρτα με κρέμα λευκης σοκολάτας ΙON και φράουλες!
Τάρτα με κρέμα λευκης σοκολάτας ΙON και φράουλες!
8-10
120'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Τάρτα με κρέμα λευκης σοκολάτας ΙON και φράουλες!

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Υλικά για τη ζύμη
  • 450 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κγ baking powder
  • 150 γρ ζάχαρη
  • 220 γρ βούτυρο
  • 2 βανίλιες
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 αυγά
  • Υλικά για την κρέμα πατισερί με λευκή σοκολάτα ΙΟΝ
  • 500 γρ γάλα
  • 120 γρ ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 1 αυγό
  • 2 κρόκους
  • 25 γρ βούτυρο
  • 60 γρ κορν φλάουερ
  • 150 γρ σαντιγί ελαφρά χτυπημένη
  • 200 γρ κουβερτούρα λευκή ΙΟΝ
  • Για το στόλισμα
  • 400 γρ φράουλες
  • 4 κ.σ μαρμελάδα φράουλα
Μέθοδος
  • 1.Εκτέλεση για τη ζύμη: Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι το baking τη ζάχαρη το αλάτι και τις βανίλιες.
  • 2.Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά.
  • 3.Προσθέτουμε τα αυγά στο μπολ με το αλεύρι, προσθέτουμε το βούτυρο ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια εύπλαστη ζύμη που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα .
  • 4.Τοποθετούμε στην επιφάνεια εργασίας μια λαδόκολλα ,βάζουμε απάνω τη ζύμη στο κέντρο. Δεύτερη λαδόκολλα από πάνω,και με ένα πλάστη αρχίζουμε να ανοίγουμε φύλλο.
  • 5.Μόλις έχουμε φτάσει στο επιθυμητό άνοιγμα αφαιρούμε την πάνω λαδόκολλα και ανάποδο γυρίζουμε το φύλλο άνω στην ταρτιέρα. Αφαιρούμε και την δεύτερη λαδόκολλα και στρώνουμε τη ζύμη. Μέσα στην ταρτιέρα και πάνω στη ζύμη βάζω μια λαδόκολλα και μέσα βάζω 2 χούφτες φασόλια.
  • 6.Ψήνω στους 170 για 15 λεπτά, αφαιρώ τη λαδόκολλα και το βάρος και ψήνω για 15 λεπτά ακόμα.
  • 7.Κρεμ πατισερί με λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ: Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το γάλα τη ζάχαρη τη βανίλια και βράζω ανακατεύοντας.
  • 8.Σε ένα μπολ βάζω τους κρόκους τα αυγά και το corn flour. Έχω δίπλα μου ένα σουρωτήρι και με το που βράσει το γάλα ρίχνω γρήγορα το μισό στο μπολ, ανακατεύω νευρικά και επιστρέφω στην κατσαρόλακι περνώντας από το σουρωτήρι . Προσθέτω την σοκολάτα και το βούτυρο και επιστρέφω το κατσαρολάκι στη φωτιά. Όταν η κρέμα αρχίζει να σκάει είναι έτοιμη.
  • 9.Την τοποθετώ σε ένα μπολ,και την σκεπάζω με μεμβράνη η οποία ακουμπάει πάνω στην κρέμα για να αποφύγουμε τη δημιουργία κρούστας.
  • 10.Τοποθετώ το στο ψυγείο για 1 ώρα και μετά την τοποθετώ στον κάδο του μίξερ με φτερό μαζί με την σαντιγί και ομογενοποιώ.
  • 11.Συναρμολόγηση: Βάζουμε την κρέμα μέσα στην τάρτα. Τοποθετούμε τις φράουλες στην επιφάνεια καλύπτοντας την. Και τέλος γλασάρουμε με την μαρμελάδα.

Nutrition Info

  • 689,1 Ενέργεια kcal
  • 28,4 Λιπαρά g
  • 21,3 Κορεσμένα λιπαρά g
  • 75,3 Υδατάνθρακες g
  • 38,6 Συνολικά σάκχαρα g
  • 10,9 Πρωτεΐνες g
  • 2,3 Φυτικές ίνες g
  • 0,1 Νάτριο g
  • 0,2 Αλάτι g
Τάρτα με κρέμα λευκης σοκολάτας ΙON και φράουλες!
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta