×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Τάρτα με κρέμα τυριού καρπούζι, πεπόνι και σταφύλι


Τάρτα με κρέμα τυριού καρπούζι, πεπόνι και σταφύλι
Τάρτα με κρέμα τυριού καρπούζι, πεπόνι και σταφύλι
10
60'
Χρόνος εκτέλεσης
4/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Τάρτα με κρέμα τυριού καρπούζι, πεπόνι και σταφύλι

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Για να παρασκευάσουμε την τάρτα με κρέμα τυριού καρπούζι-πεπόνι και σταφύλι θα χρειαστούμε :

  1. Ζύμη πάστα φλώρα
  2. Κρέμα τυρού
  3. Φρέσκα φρούτα (Καρπούζι-πεπόνι-σταφύλι)
Συστατικά
  • Για να παρασκευάσουμε την ζύμη πάστα φλώρα θα χρειαστούμε
  • 150 γρ βούτυρο
  • 80 γρ ζάχαρη άχνη
  • 50 γρ αβγά
  • 2 κάψουλες βανιλλίνη
  • 200 γρ αλεύρι μαλακό
  • 50 γρ αμύγδαλο άσπρο ανάλατο πούδρα
  • Για να παρασκευάσουμε τη κρέμα τυριού θα χρειαστούμε
  • 150 γρ τυρί φιλαδέλφεια
  • 50 γρ ζάχαρη άχνη
  • 150 γρ σαντιγί μισοχτυπημένη
  • Θα χρειαστούμε επιπλέον: μεμβράνη, σύρμα, κάδος μίξερ, σύρμα του μίξερ, πιρούνι, φόρμες για τάρτες, κουταλάκι παριζιέν.
Μέθοδος
  • 1.Για την ζύμη πάστα φλώρα : Τοποθετούμε μέσα στο κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάμε με το σύρμα στη γρήγορη ταχύτητα μέχρι να διογκωθούν πολύ καλά. Προσθέτουμε τα αβγά και τις βανιλλίνη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως.
  • 2.Στο τέλος αποσύρουμε το κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε το μαλακό αλεύρι και το αμύγδαλο πούδρα ανακατεύοντας με το χέρι μέχρι να γίνει μια ομοιογενής ζύμη. Τοποθετούμε τη ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου σκεπασμένη με μεμβράνη.
  • 3.Τέλος παίρνουμε τις φόρμες για τάρτες της αρεσκείας μας και απλώνουμε στην κάθε μία από αυτές την ζύμη σε πάχος 1 cm περίπου. Τρυπάμε με πιρούνι την επιφάνειά τους για να φουσκώσουν ομοιόμορφα.
  • 4.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 20 λεπτά περίπου. Τις αφήνουμε να κρυώσουν και ξεφορμάρουμε.
  • 5.Για την κρέμα τυριού : Τοποθετούμε μέσα σε μια λεκάνη το τυρί φιλαδέλφεια και την ζάχαρη άχνη και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν μεταξύ τους και να γίνουν σαν αλοιφή.
  • 6.Στη συνέχεια χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ με το σύρμα μέχρι να διογκωθεί και ελαφρώς να σφίξει και να στέκεται (η σύστασή της μετά το χτύπημα πρέπει να είναι σαν το γιαούρτι δηλαδή ούτε πολύ σφιχτή αλλά ούτε πολύ αραιή).
  • 7.Τέλος ανακατεύουμε με ένα σύρμα την σαντιγί με το τυρί και την ζάχαρη (που είναι σε μορφή αλοιφής) μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως όλα τα υλικά. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά περίπου.
  • 8.Για τα φρέσκα φρούτα : Κόβουμε με την βοήθεια ενός στρογγυλού κουταλιού (παριζιέν) μπαλάκια από το καρπούζι και το πεπόνι ή τα κόβουμε όπως αλλιώς επιθυμούμε.
  • 9.Σύνθεση γλυκού : Γεμίζουμε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με την κρέμα τυριού και γαρνίρουμε τις τάρτες μας με κουμπάκια από την κρέμα τυριού ή γαρνίρουμε κατά βούληση. Τέλος τοποθετούμε από πάνω τα φρέσκα φρούτα (καρπούζι, πεπόνι και σταφύλι) και σερβίρουμε σε σκεύος της αρεσκείας μας.
Τάρτα με κρέμα τυριού καρπούζι, πεπόνι και σταφύλι
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta