×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Τάρτα με λευκή μους και βατόμουρα


Τάρτα με λευκή μους και βατόμουρα
Τάρτα με λευκή μους και βατόμουρα
8
120'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Τάρτα με λευκή μους και βατόμουρα

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Υλικά για την τάρτα
  • 250γρ. αλεύρι
  • 80γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 100γρ. βούτυρο κομμένο σε κυβάκια και θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κρόκο αβγού
  • 50ml. νερό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • όσπρια για την κάλυψη της τάρτας κατά το ψήσιμο
  • Για τη γέμιση
  • 75ml κρέμα γάλακτος
  • 75γρ. τυρί ρικότα
  • 75γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • 90γρ. βούτυρο
  • 250γρ. λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ σε μικρά κομματάκια
  • 1,5 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 250γρ βατόμουρα κατεψυγμένα
Μέθοδος
  • 1.Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι και την ζάχαρη. Προσθέτουμε το βούτυρο σε κυβάκια και τρίβουμε το μείγμα με τα δάχτυλα μας μέχρι να γίνει σαν χοντρά ψίχουλα. Το πλάθουμε όλο μαζί σε μία ομογενοποιημένη ζύμη, την κάνουμε σαν μεγάλη μπάλα, δημιουργούμε μία λακκούβα στο κέντρο της και ρίχνουμε τον κρόκο και το νερό. Πλάθουμε ξανά μέχρι να γίνουν όλα τα υλικά ένα μείγμα, τυλίγουμε τη ζύμη μας με μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα.
  • 2.Αφού περάσει η μία ώρα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • 3.Αφαιρούμε από το ψυγείο την ζύμη μας και την ανοίγουμε με έναν πλάστη.
  • 4.Παίρνουμε την ταρτιέρα μας, την αλείφουμε με βούτυρο, την αλευρώνουμε και στρώνουμε στον πάτο της αλλά και περιμετρικά την ζύμη μας.
  • 5.Τρυπάμε την επιφάνεια της τάρτας με ένα πιρούνι, καλύπτουμε την τάρτα μας με λαδόκολλα και ρίχνουμε μέσα τα όσπρια που έχουμε επιλέξει. Ψήνουμε για 30’ κι αφού την βγάλουμε, την αφήνουμε να κρυώσει.
  • 6.Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο, την ρικότα, το μασκαρπόνε, την κρέμα γάλακτος κι ανακατεύουμε. Συμπληρώνουμε με την βανίλια και προσθέτουμε σιγά σιγά τα κομμάτια της λευκής σοκολάτας.
  • 7.Μόλις λιώσει η σοκολάτα αφαιρούμε από την φωτιά και το ρίχνουμε στην τάρτα μας. Συμπληρώνουμε με τα βατόμουρα κι ανακατεύουμε ελαφριά μια δύο φορές με ένα κουτάλι μέχρι να κατανεμηθούν ομοιόμορφα τα βατόμουρα.
  • 8.Ψήνουμε για 15’ στους 100 βαθμούς μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.
Τάρτα με λευκή μους και βατόμουρα
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta