Τάρτα με Λευκή Σοκολάτα και Ανανά

8
40'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Κέικ, τάρτες & τσουρέκια
Συστατικά : ανανάς, βανιλλίνη, βούτυρο, γάλα, ζάχαρη, ΙΟΝ Κουβερτούρα Λευκή, Κορν φλάουερ, αβγά, αλάτι, αλεύρι
Σχετικά με το Σεφ :
Εύα Μονοχάρη
Τάρτα με Λευκή Σοκολάτα και Ανανά

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Για την τάρτα
- 290 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 150 gr. αγελαδινό βούτυρο
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 μεγάλο αυγό
- 60 ml. νερό παγωμένο
- Για την κρέμα λευκής σοκολάτας
- 350 ml. γάλα
- 2 κρόκους αυγών
- 2 κοφτές κουταλιές της σούπας κoρν φλάουρ
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 100 g. λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ
- 1 κάψουλα βανιλλίνης
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 4-5 φέτες ανανά κονσέρβας
Μέθοδος
- 1.Η ζύμη: Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με την ζάχαρη και το αλάτι, προσθέτουμε το βούτυρο, παγωμένο, κομμένο σε μικρά κυβάκια.
- 2.Τρίβουμε τα υλικά μεταξύ τους, χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά μας, μέχρι να πάρουμε ένα μείγμα σαν ψίχουλα ψωμιού.
- 3.Προσθέτουμε τον κρόκο του αυγού και το νερό. Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια. Τυλίγουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε την ζύμη στο ψυγείο.
- 4.Η κρέμα: Με τον αυγογδάρτη ανακατεύουμε καλά το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη, το αλάτι και τους κρόκους.
- 5.Βάζουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά.
- 6.Ρίχνουμε το μισό γάλα στο μείγμα με τα αυγά, ανακατεύουμε και μεταφέρουμε στο κατσαρολάκι με το υπόλοιπο γάλα.
- 7.Προσθέτουμε τη βανιλλίνη και ανακατεύουμε, πάντα σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να πήξει η κρέμα.
- 8.Αποσύρουμε και προσθέτουμε τη λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη, ανακατεύουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
- 9.Ετοιμάζουμε την τάρτα: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Απλώνουμε ένα φύλλο ψησίματος και ανοίγουμε επάνω την ζύμη σε ένα φύλλο μετρίου πάχους, περίπου διαμέτρου 24 εκατοστών.
- 10.Απλώνουμε την κρέμα στο κέντρο, ακουμπάμε τις φέτες του ανανά και κλείνουμε την τάρτα ανασηκώνοντας τις άκρες της ζύμης, κλείνουμε τόσο ώστε η μέση της τάρτας να μείνει ακάλυπτη.
- 11.Αλείφουμε την τάρτα με το ασπράδι και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη.
- 12.Ψήνουμε την τάρτα για 40 λεπτά και σερβίρουμε.
- 13.Tips: – Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλα φρούτα εποχής. – Για μεγαλύτερη ευκολία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμο φύλλο σφολιάτας.
Τάρτα με Λευκή Σοκολάτα και Ανανά
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή