Τάρτα πορτοκάλι σοκολάτα

6 κομμάτια
40'
Χρόνος εκτέλεσης
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Κέικ, τάρτες & τσουρέκια
Συστατικά : ΙΟΝ Κουβερτούρα Κλασική, κρέμα γάλακτος, κρυσταλλική ζάχαρη, χυμός πορτοκαλιού, baking powder, αλεύρι, αυγά, βούτυρο
Σχετικά με το Σεφ :
Αντώνης Γιαννακάρης
Τάρτα πορτοκάλι σοκολάτα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Για τη ζύμη
- 8 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις / 180γρ
- 3 κ.σ. βούτυρο / 80γρ.
- 4 κ.σ. ζάχαρη / 80γρ.
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 αβγό
- Για την κρέμα πορτοκάλι
- 120ml χυμό πορτοκάλι
- ξύσμα απο ένα πορτοκάλι
- 3 αβγά
- 6 κ.σ. ζάχαρη / 120γρ.
- 10 κ.σ. βούτυρο / 200γρ.
- Για την γκανάζ σοκολάτας
- 120ml κρέμα γάλακτος / 1/2 φλιτζάνι
- 120 γρ. ΙΟΝ κουβερτούρα κλασσική
Μέθοδος
- 1.Εκτέλεση για τη ζύμη, Σε ενα μπολ κοσκινίστε το αλεύρι, προσθέστε τη ζάχαρη, το βούτυρο, το μπέικιν παόυντερ και το αυγό.
- 2.Ανακατέψτε το μείγμα για 2’ και έπειτα ανοίξτε τη ζύμη αφού τοποθετήσετε πάνω & κάτω λαδόκολλα. Το φύλλο σας να είναι στο τέλος περίπου 4 χιλιοστά.
- 3.Απλώστε το φύλλο σε φόρμα τάρτας διαμέτρου 26cm., την οποία πρώτα έχετε βουτυρώσει και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 °για 15’.
- 4.Εκτέλεση για την κρέμα πορτοκάλι, σε ενα μπεν μαρί προσθέστε το χυμό και το ξύσμα από τα πορτοκάλια, τα αυγά και τη ζάχαρη.
- 5.Ανακατέψτε εντατικά έως ότου δέσει το μείγμα και αποσύρετε από τη φωτιά. Συμπληρώστε το βούτυρο, ανακατέψτε απαλά και γεμίστε την τάρτα με την κρέμα.
- 6.Εκτέλεση για τη γκανάζ σοκολάτας, Σε ένα μπεν μαρί προσθέστε την κουβερτούρα και την κρέμα γάλακτος. Ανακατέψτε απαλά έως ότου ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- 7.Περιχύστε με τη γκανάζ την κρέμα πορτοκάλι η οποία πρώτα πρέπει να έχει έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και βάζετε την τάρτα στο ψυγείο για μια ώρα.
Τάρτα πορτοκάλι σοκολάτα
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή