Τάρτα Σοκολάτας Χωρίς Ψήσιμο

8
120'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Σχετικά με το Σεφ :
Δημήτρης Μακρυνιώτης
Τάρτα Σοκολάτας Χωρίς Ψήσιμο

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Υλικά για τη βάση
- 300 γρ. μπισκότα της επιλογής σας
- 100 γρ. βούτυρο αγελάδος
- 100 γρ. ION Nucrema
- 100 γρ. ΙΟΝ Patisserie Kουβερτούρα κλασική
- Υλικά για τη γέμιση
- 200 γρ. ΙΟΝ Patisserie Kουβερτούρα κλασική
- 200 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
Μέθοδος
- 1.Εκτέλεση για τη βάση: Σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων λιώνουμε το βούτυρο με την πραλίνα και την κουβερτούρα.
- 2.Έπειτα τρίβουμε στο μούλτι τα μπισκότα μας μέχρι να γίνουν σχεδόν σκόνη και αμέσως μετά τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το βούτυρο, την πραλίνα και τη σοκολάτα που έχουμε λιώσει. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνουν ένα μείγμα και απλώνουμε ομοιόμορφα πατώντας καλά σε μια ταρτιέρα 22-24 εκατοστών.
- 3.Τέλος βάζουμε την τάρτα μας στο ψυγείο να παγώσει για μισή ώρα τουλάχιστον.
- 4.Εκτέλεση για τη γέμιση: Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος και ζεσταίνουμε μέχρι να πάρει μια βράση.
- 5.Έπειτα παίρνουμε ένα μπολ, ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα που πριν έχουμε ψιλοκόψει και την περιχύνουμε με την ζεστή κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας με μια μαρίζ καλά και μέχρι να γίνει μια γυαλιστερή γκανάζ.
- 6.Αμέσως μετά βγάζουμε την τάρτα από το ψυγείο, αδειάζουμε μέσα τη γκανάζ σοκολάτας και τη βάζουμε πάλι στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες μέχρι να παγώσει καλά.
Τάρτα Σοκολάτας Χωρίς Ψήσιμο
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή