Τάρτα σοκολάτας με μους σοκολάτας

8
90'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Σχετικά με το Σεφ :
Βαλάντης Γραβάνης
Τάρτα σοκολάτας με μους σοκολάτας

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Υλικά για την βάση της τάρτας
- 200γρ. μπισκότα σοκολάτας
- 80γρ. βούτυρο
- Για τη σοκολατένια γέμιση
- 200γρ. κουβερτούρα γάλακτος ΙΟΝ
- 330γρ. κρέμα γάλακτος 35% παγωμένη από το ψυγείο
- 1κγ εκχύλισμα βανίλιας
- κακάο ΙΟΝ
Μέθοδος
- 1.Χτυπάμε τα μπισκότα με το βούτυρο στο μπλέντερ και τα βάζουμε στη βάση της ταρτιέρας μας. Ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς.
- 2.Σε ένα μπεν μαρί βάζουμε την κουβερτούρα μας κομμένη σε μικρά κομμάτια κι ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει αλλά όχι να καεί.
- 3.Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος μας, η οποία πρέπει να είναι παγωμένη, σε ένα μίξερ, προσθέτουμε το εκχύλισμα της βανίλιας και χτυπάμε σε πολύ δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει σαντιγύ.
- 4.Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και ρίχνουμε μέσα την λιωμένη κουβερτούρα, με απαλές κινήσεις για να μην πέσει ο όγκος της σαντιγί, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
- 5.Με, επίσης, απαλές κινήσεις αδειάζουμε το μείγμα μας στην ψημένη βάση της τάρτας μας και στρώνουμε την επιφάνεια του μαλακά.
- 6.Παγώνουμε την τάρτα μας στο ψυγείο για 2 ώρες.
- 7.Όταν θελήσουμε να σερβίρουμε πασπαλίζουμε με κακάο ΙΟΝ.
Τάρτα σοκολάτας με μους σοκολάτας
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή