Ταρτάκια με κρέμα και ION Σοκοφρέτα Cream

24
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά : βούτυρο, γάλα, ΙΟΝ Σοκοφρέτα Cream, Κορν φλάουερ, κρέμα γάλακτος, κρυσταλλική ζάχαρη, αβγά, αλεύρι, άχνη ζάχαρη, βανίλια
Σχετικά με το Σεφ :
Aριάδνη Πούλιου
Ταρτάκια με κρέμα και ION Σοκοφρέτα Cream

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Υλικά για την κρέμα
- 250 γρ κρέμα γάλακτος
- 250 γρ γάλα
- 80 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
- 8 αυγά
- 40 γρ κορν φλάουερ
- 1 βανίλια
- 1 συσκευασία ION Σοκοφρέτα Cream
- Υλικά για την τάρτα
- 200 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 100 γρ ζάχαρη άχνη
- 1 αυγό
- 300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Μέθοδος
- 1.Εκτέλεση για την κρέμα: Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη μισή ζάχαρη, το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια και φέρνουμε σε βρασμό σε μέτρια θερμοκρασία.
- 2.Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά και αρχίζουμε να τα χτυπάμε με σύρμα ρίχνουμε βροχηδόν τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα, προσθέτουμε το κορν φλάουρ και ομογενοποιούμε.
- 3.Ρίχνουμε το μισό μείγμα με το γάλα μέσα στα αυγά και χτυπάμε συνεχώς. Επιστρέφουμε το μείγμα μέσα στο κατσαρολάκι και ξαναβράζουμε. Μόλις η κρέμα μας έρθει σε σημείο βρασμού κατεβάζουμε αμέσως από τη φωτιά. Η κρέμα μας δεν χρειάζεται να πήξει εντελώς γιατί θα την τοποθετήσουμε μέσα στην τάρτα και μετά στο φούρνο, οπότε θα ψηθεί και θα πήξει με αυτη την διαδικασία.
- 4.Εκτέλεση για την τάρτα: Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, το βούτυρο, το αυγό και την άχνη. Βάζουμε φτερό και ομογενοποιούμε.
- 5.Μεταφέρουμε την ζύμη στον πάγκο εργασίας και την κάνουμε μια μπάλα.
- 6.Πιέζουμε με τα δάχτυλα μας να απλωθεί και την τυλίγουμε με μια μεμβράνη.
- 7.Το τοποθετούμε στο ψυγείο για να ξεκουραστεί 1 ώρα.
- 8.Αφού την βγάλουμε από το ψυγείο την αφήνουμε για 10 λεπτά να μαλακώσει και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου .
- 9.Την χωρίζω σε μπαλάκια των 50 γραμ .
- 10.Σε μια μεταλλική φόρμα για μάφινς αλείφω τις θήκες με βούτυρο και βάζω μέσα τα μπαλάκια πιέζω με τα δάχτυλα μου και στρώνω τη ζύμη. Την ισιώνω, τρυπάω τον πάτο με πιρούνι, βάζω λαδόκολλα και βάρος (όσπρια) και μετά ψήνω στους 180 για 15 λεπτά.
- 11.Γεμίζουμε με την κρέμα και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά.
- 12.Αφήνουμε να κρυώσουν και ξεφορμάρουμε.
- 13.Με ένα κουτάλι στολίζουμε με ΙΟΝ Σοκοφρέτα Cream.
Ταρτάκια με κρέμα και ION Σοκοφρέτα Cream
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή