Τιραμισού με ΙΟΝ Κακάο

9
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Παγωμένα & Δροσερά, Εύκολα & απλά
Συστατικά : δυόσμος, εσπρέσο, ΙΟΝ Κακάο, κρέμα γάλακτος, μασκαρπόνε, μπισκότα σαβαγιάρ, πορτοκάλι, ION Patisserie Κουβερτούρα Κλασική, άχνη ζάχαρη
Σχετικά με το Σεφ :
Μίκα Παντελάκη
Τιραμισού με ΙΟΝ Κακάο

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Υλικά για τα σαβαγιάρ
- 200γρ εσπρέσο ρόφημα
- 50γρ ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα κλασική (ψιλοκομμένη)
- Ξύσμα από ½ πορτοκάλι
- 30 σαβαγιάρ
- Υλικά για την κρέμα τιραμισού
- 375γρ μασκαρπόνε
- 55γρ ζάχαρη άχνη
- 350γρ εσπρέσο ρόφημα (όχι πολύ ζεστό)
- 1 πρέζα εσπρέσο σκόνη
- 350γρ κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
- Για τη διακόσμηση
- Σαβαγιάρ
- Κρέμα τιραμισού
- Φύλλα δυόσμου
- ΙΟΝ Κακάο
Μέθοδος
- 1.Εκτέλεση για τα σαβαγιάρ: Λιώνουμε την κουβερτούρα μέσα στον ζεστό καφέ μαζί με το ξύσμα πορτοκαλιού,και έπειτα περνάμε ελαφρώς μέσα τα σαβαγιάρ από την μια τους πλευρά.
- 2.Εκτέλεση για την κρέμα τιραμισού: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το τυρί μαζί με την άχνη και τον καφέ (ρόφημα και σκόνη). Μόλις ανακατευτεί καλά το μείγμα προσθέτουμε με απαλές κινήσεις την σαντιγή σε δυο δόσεις. Τοποθετούμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.
- 3.Για τη διακόσμηση: Σε ένα πιάτο στήνουμε βούλες από την κρέμα μασκαρπόνε, τοποθετούμε κατά τόπους σαβαγιάρ αφού πρώτα τα κόψουμε στα 4, πασπαλίζουμε με αρκετό κακάο ΙΟΝ και διακοσμούμε με φύλλα δυόσμου. Μπορούμε να συμπληρώσουμε και με λίγο σιρόπι καραμέλας.
Τιραμισού με ΙΟΝ Κακάο
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή