Tiramisu με κακάο ΙON

10-12
12'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Παγωμένα & Δροσερά
Συστατικά : εσπρέσο, ΙΟΝ Κακάο, κρέμα γάλακτος, κρέμα τυριού, κρυσταλλική ζάχαρη, μασκαρπόνε, μπισκότα σαβαγιάρ, Grand Marnier, σαντιγί, Kahlua, αβγά, γιαούρτι
Σχετικά με το Σεφ :
Aριάδνη Πούλιου
Tiramisu με κακάο ΙON

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 6 κρόκους
- 300 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
- 250 γρ σαντιγί
- 250 γρ mascarpone
- 250 γρ τυρί κρέμα
- 30 γρ στραγγιστό γιαούρτι
- 80 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 2 πακέτα σαβουαγιάρ
- 60 γρ δυνατό espresso
- 2 κουταλιές της σούπας grand marnier
- 2 κουταλιές της σούπας Kahlua
- Κακάο ΙΟΝ όσο χρειαστεί για το πασπάλισμα
Μέθοδος
- 1.Βάζουμε στον κάδο του mixer το mascarpone το τυρί κρέμα το γιαούρτι και την κρέμα γάλακτος. Χτυπάμε με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
- 2.Κάνουμε μπαιν μαρί και χτυπάμε τα αυγά με σύρμα για περίπου 10 λεπτά.
- 3.Ενώνουμε τα δύο μείγματα και προσθέτουμε τη σαντιγί.
- 4.Σε ένα μπολ βάζουμε τον καφέ την Kahlua το Grand Marnier και με ένα πινέλο αλείφουμε τα σαβουαγιάρ.
- 5.Βάζουμε στον πάτο ενός γυάλινου σκεύους τα σαβουαγιάρ το ένα δίπλα στο άλλο καλύπτοντας όλη την επιφάνεια και με ένα πινέλο τα αλείφουμε με το μείγμα του καφέ και του αλκοόλ.
- 6.Βάζουμε από πάνω μια στρώση από το μείγμα με το τυρί και από πάνω ξανά σαβουαγιάρ περασμένα με το μείγμα του καφέ και του αλκοόλ.
- 7.Σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής βάζουμε μια στρογγυλή μύτη. Γεμίζουμε τη σακούλα με το υπόλοιπο μείγμα με το τυρί και κάνουμε κορυφές γεμίζοντας όλη την επιφάνεια.
- 8.Σε ένα μικρό σουρωτήρι βάζουμε μια κουταλιά της σούπας κακάο και πασπαλίζουμε κουνώντας δεξιά αριστερά. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον.
- 9.Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 12 ώρες.
Tiramisu με κακάο ΙON
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή