×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Τούρτα Ανανά


Τούρτα Ανανά
Τούρτα Ανανά
8-10
120'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Τούρτα Ανανά

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Για το κέικ
  • 85 γρ. βούτυρο
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 120 γρ. γάλα
  • 1 βανίλια
  • 10 γρ. ηλιέλαιο
  • 145 γρ. αλεύρι
  • 2 1/2 κ.σ κορν φλάουρ
  • 6 γρ. baking powder
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Για την κρέμα
  • 250 γρ. γάλα
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 1/2 πρέζα αλάτι
  • 2 κρόκους
  • 15 γρ. αλεύρι
  • 15 γρ. κορν φλάουρ
  • 30 γρ. κουβερτούρα λευκή ψιλοκομμένη
  • 240 γρ. σαντιγί
  • 90 γρ. ανανά κομμένο σε κυβάκια
  • Υλικά για την βουτυρόκρεμα
  • 250 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 200 γρ. τυρί κρέμα με όλα τα λιπαρά
  • 140 γρ. βούτυρο
  • 1 βανίλια
  • Για την σαντιγί
  • 260 γρ. κρέμα γάλακτος με όλα τα λιπαρά
  • Για το στόλισμα
  • 100 γρ. ανανά κομμένο σε κύβους
Μέθοδος
  • 1.Εκτέλεση για το κέικ: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου.
  • 2.Βουτυρώνουμε ένα φορμάκι 18 cm και το αφήνουμε στην άκρη.
  • 3.Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, το baking powder, το κορν φλάουρ και το αλάτι. Ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθούν τα υλικά και αφήνουμε στην άκρη.
  • 4.Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το γάλα τη βανίλια και το ηλιέλαιο. Αφήνουμε στην άκρη.
  • 5.Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει, σταδιακά προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι το μείγμα μας να αφρατέψει.
  • 6.Προσθέτουμε τα αυγά ένα τη φορά. Ενσωματώνουμε.
  • 7.Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι. Και το μείγμα με το γάλα εναλλάξ και ομογενοποιούμε.
  • 8.Προσθέτουμε το μείγμα μας σε προετοιμασμένη φόρμα και ψήνουμε στους 175 βαθμούς Κελσίου για 40 λεπτά. Δοκιμάζουμε με το μαχαίρι και αν βγαίνει καθαρό είναι έτοιμο αλλιώς συνεχίζουμε το ψήσιμο.
  • 9.Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά πριν το κόψουμε.
  • 10.Εκτέλεση για την κρέμα: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε να βράσει το γάλα μαζί με τη ζάχαρη και το αλάτι.
  • 11.Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τους κρόκους, το αλεύρι και το κορν φλάουρ.
  • 12.Μόλις το γάλα έρθει σε βρασμό το κατεβάζουμε από τη φωτιά και αρχίζουμε να χτυπάμε τους κρόκους με το κορν φλάουρ και το αλεύρι ταυτόχρονα, ρίχνουμε σιγά-σιγά το μισό γάλα και ομογενοποιούμε. Επιστρέφουμε το μείγμα στην κατσαρόλα περνώντας το από σουρωτήρι. Προσθέτουμε την λευκή σοκολάτα. Βάζουμε την κατσαρόλα πάλι πάνω στη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα.
  • 13.Μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα μπολ. Και τη σκεπάζουμε με μεμβράνη. Την τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει, για περίπου 1 ώρα.
  • 14.Όταν κρυώσει την τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ και με το φτερό την ανακατεύουμε, σε μέτρια ταχύτητα προσθέτουμε την σαντιγί και τον ανανά.
  • 15.Εκτέλεση για την βουτυρόκρεμα: Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, το τυρί κρέμα και σε μέτρια ταχύτητα ομογενοποιούμε με φτερό. Προσθέτουμε σιγά-σιγά την άχνη ζάχαρη, και προσέχουμε να μη χτυπήσουμε το μείγμα πάρα πολύ. Μην κάνετε το λάθος σε καμία περίπτωση να χρησιμοποιήσετε τυρί κρέμα light γιατί το μείγμα θα γίνει νερουλό.
  • 16.Αφήνουμε στο ψυγείο το μείγμα για να σταθεί.
  • 17.Εκτέλεση για την σαντιγί: Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με σύρμα μέχρι να σταθεροποιηθεί και να γίνει σαντιγί. Τοποθετούμε την σαντιγί μέσα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και την τοποθετούμε στο ψυγείο.
  • 18.Συναρμολόγηση: Κόβουμε το κέικ σε τρία ίσα μέρη.
  • 19.Αλείφουμε τους δίσκους με την κρέμα.
  • 20.Καλύπτουμε το κέικ με την βουτυρόκρεμα.
  • 21.Κάνουμε σχέδια γύρω γύρω με την σαντιγί.
  • 22.Στολίζουμε το πάνω μέρος με τα κυβάκια του ανανά.
Τούρτα Ανανά
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta