×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Τούρτα Μπλακ Φόρεστ με Μαυροκέρασο


Τούρτα Μπλακ Φόρεστ με Μαυροκέρασο
Τούρτα Μπλακ Φόρεστ με Μαυροκέρασο
12-14
170'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Τούρτα Μπλακ Φόρεστ με Μαυροκέρασο

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Για το παντεσπάνι
  • 80 gr. αλεύρι
  • 4 αυγά
  • 125 gr. σοκολάτα κουβερτούρα ΙΟΝ
  • 75 gr. βούτυρο
  • 65 gr. ζάχαρη άχνη
  • 60 gr. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κάψουλα βανιλλίνης
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κακάο ΙΟΝ
  • Για την γέμιση
  • 400 gr. κρέμα γάλακτος 35%
  • 100 gr. ζάχαρη άχνη
  • 1 στικ φυσική βανίλια
  • Επιπλέον χρειαζόμαστε
  • 1 βάζο γλυκό μαυροκέρασο
  • Κιρς λικέρ
  • Τρούφα ΙΟΝ
  • Σοκολάτα Γάλακτος ΙΟΝ
Μέθοδος
  • 1.Ετοιμάζουμε το κέικ: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 C.
  • 2.Σε μπαίν μαρί λιώνουμε την σοκολάτα και την αφήνουμε να κρυώσει.
  • 3.Χτυπάμε τα ασπράδια σε αφράτη μαρέγκα με το αλάτι και προσθέτουμε σιγά-σιγά την κρυσταλλική ζάχαρη.
  • 4.Όταν η μαρέγκα κάνει κορυφές είναι έτοιμη.
  • 5.Κοσκινίζουμε το αλεύρι δύο φορές.
  • 6.Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε να αφρατέψουν, το βούτυρο με την ζάχαρη άχνη και προσθέτουμε σταδιακά τους κρόκους των αυγών, την λιωμένη σοκολάτα και την βανίλια.
  • 7.Σταματάμε το χτύπημα και συνεχίζουμε χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, προσθέτουμε το αλεύρι εναλλάξ με την μαρέγκα.
  • 8.Φροντίζουμε να ανακατεύουμε με ελαφρές, κυκλικές και «αέρινες» κινήσεις ώστε να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και να μη χάσει η μαρέγκα όγκο.
  • 9.Μεταφέρουμε σε τσέρκι 20 εκατοστών, το οποίο έχουμε βουτυρώσει και πασπαλίσει με το κακάο.
  • 10.Ψήνουμε στο αερόθερμο για περίπου 45-50 λεπτά στους 180°C.
  • 11.Ξεφορμάρουμε το κέικ και το αφήνουμε να κρυώσει και το χωρίζουμε σε 2 παντεσπάνια.
  • 12.Ετοιμάζουμε την γέμιση: Χτυπάμε σε σφικτή σαντιγί την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη και στο τέλος αρωματίζουμε με την βανίλια. Αφήνουμε την σαντιγί στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
  • 13.Η συναρμολόγηση της μπλάκ φόρεστ: Σε ένα μπολ ρίχνουμε 150 gr. σιρόπι από το γλυκό κουταλιού μαυροκέρασο και προσθέτουμε 50 ml. Κιρς.
  • 14.Με ένα πινέλο ποτίζουμε καλά το ένα παντεσπάνι, το οποίο έχουμε τοποθετήσει σε μια πιατέλα.
  • 15.Απλώνουμε τα ¾ από την σαντιγί και προσθέτουμε σε όλη την επιφάνεια μαυροκέρασο, το οποίο έχουμε στραγγίσει καλά.
  • 16.Τοποθετούμε από επάνω το άλλο παντεσπάνι και σιροπιάζουμε ξανά.
  • 17.Καλύπτουμε με την υπόλοιπη σαντιγί το κέικ.
  • 18.Διακοσμούμε με τρούφα, φλοίδες και τριμμένη σοκολάτα γάλακτος ΙΟΝ.
  • 19.Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.
  • 20.Tips: – Αν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κονσέρβα βύσσινα ή φρέσκα κεράσια, αν είναι η εποχή τους, τα οποία προηγουμένως θα κάνουμε κομπόστα. – Αν δεν έχουμε Κιρς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λικέρ Αμαρέτο.
Τούρτα Μπλακ Φόρεστ με Μαυροκέρασο
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta