Τούρτα Μπλακ Φόρεστ με Μαυροκέρασο

12-14
170'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Τούρτες & πάστες, Παγωμένα & Δροσερά
Συστατικά : αλάτι, κρυσταλλική ζάχαρη, αλεύρι, μαυροκέρασο γλυκό, άχνη ζάχαρη, τρούφα, βανίλια, βανιλλίνη, βούτυρο, ΙΟΝ Γάλακτος, ΙΟΝ Κακάο, ΙΟΝ Κουβερτούρα Κλασική, Κιρς λικέρ, αβγά, κρέμα γάλακτος
Σχετικά με το Σεφ :
Εύα Μονοχάρη
Τούρτα Μπλακ Φόρεστ με Μαυροκέρασο

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Για το παντεσπάνι
- 80 gr. αλεύρι
- 4 αυγά
- 125 gr. σοκολάτα κουβερτούρα ΙΟΝ
- 75 gr. βούτυρο
- 65 gr. ζάχαρη άχνη
- 60 gr. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κάψουλα βανιλλίνης
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού κακάο ΙΟΝ
- Για την γέμιση
- 400 gr. κρέμα γάλακτος 35%
- 100 gr. ζάχαρη άχνη
- 1 στικ φυσική βανίλια
- Επιπλέον χρειαζόμαστε
- 1 βάζο γλυκό μαυροκέρασο
- Κιρς λικέρ
- Τρούφα ΙΟΝ
- Σοκολάτα Γάλακτος ΙΟΝ
Μέθοδος
- 1.Ετοιμάζουμε το κέικ: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 C.
- 2.Σε μπαίν μαρί λιώνουμε την σοκολάτα και την αφήνουμε να κρυώσει.
- 3.Χτυπάμε τα ασπράδια σε αφράτη μαρέγκα με το αλάτι και προσθέτουμε σιγά-σιγά την κρυσταλλική ζάχαρη.
- 4.Όταν η μαρέγκα κάνει κορυφές είναι έτοιμη.
- 5.Κοσκινίζουμε το αλεύρι δύο φορές.
- 6.Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε να αφρατέψουν, το βούτυρο με την ζάχαρη άχνη και προσθέτουμε σταδιακά τους κρόκους των αυγών, την λιωμένη σοκολάτα και την βανίλια.
- 7.Σταματάμε το χτύπημα και συνεχίζουμε χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, προσθέτουμε το αλεύρι εναλλάξ με την μαρέγκα.
- 8.Φροντίζουμε να ανακατεύουμε με ελαφρές, κυκλικές και «αέρινες» κινήσεις ώστε να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και να μη χάσει η μαρέγκα όγκο.
- 9.Μεταφέρουμε σε τσέρκι 20 εκατοστών, το οποίο έχουμε βουτυρώσει και πασπαλίσει με το κακάο.
- 10.Ψήνουμε στο αερόθερμο για περίπου 45-50 λεπτά στους 180°C.
- 11.Ξεφορμάρουμε το κέικ και το αφήνουμε να κρυώσει και το χωρίζουμε σε 2 παντεσπάνια.
- 12.Ετοιμάζουμε την γέμιση: Χτυπάμε σε σφικτή σαντιγί την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη και στο τέλος αρωματίζουμε με την βανίλια. Αφήνουμε την σαντιγί στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
- 13.Η συναρμολόγηση της μπλάκ φόρεστ: Σε ένα μπολ ρίχνουμε 150 gr. σιρόπι από το γλυκό κουταλιού μαυροκέρασο και προσθέτουμε 50 ml. Κιρς.
- 14.Με ένα πινέλο ποτίζουμε καλά το ένα παντεσπάνι, το οποίο έχουμε τοποθετήσει σε μια πιατέλα.
- 15.Απλώνουμε τα ¾ από την σαντιγί και προσθέτουμε σε όλη την επιφάνεια μαυροκέρασο, το οποίο έχουμε στραγγίσει καλά.
- 16.Τοποθετούμε από επάνω το άλλο παντεσπάνι και σιροπιάζουμε ξανά.
- 17.Καλύπτουμε με την υπόλοιπη σαντιγί το κέικ.
- 18.Διακοσμούμε με τρούφα, φλοίδες και τριμμένη σοκολάτα γάλακτος ΙΟΝ.
- 19.Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.
- 20.Tips: – Αν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κονσέρβα βύσσινα ή φρέσκα κεράσια, αν είναι η εποχή τους, τα οποία προηγουμένως θα κάνουμε κομπόστα. – Αν δεν έχουμε Κιρς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λικέρ Αμαρέτο.
Τούρτα Μπλακ Φόρεστ με Μαυροκέρασο
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή