×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Τούρτα γενεθλίων με ΙON Patisserie κουβερτούρα υγείας, κακάο ΙΟΝ και Σοκοφρέτα Bites


Τούρτα γενεθλίων με ΙON Patisserie κουβερτούρα υγείας, κακάο ΙΟΝ και Σοκοφρέτα Bites
Τούρτα γενεθλίων με ΙON Patisserie κουβερτούρα υγείας, κακάο ΙΟΝ και Σοκοφρέτα Bites
25-27
300'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Τούρτα γενεθλίων με ΙON Patisserie κουβερτούρα υγείας, κακάο ΙΟΝ και Σοκοφρέτα Bites

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Υλικά για το κέικ
  • 220 γρ ΙON Patisserie κουβερτούρα υγείας ψιλοκομμένη
  • 375 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 60 γρ κακάο ΙΟΝ
  • 1½ κ.γ baking powder
  • 195 γρ γάλα
  • ½ φλιτζανάκι του εσπρέσο καφέ
  • 2 βανίλιες
  • 180 γρ βούτυρο μαλακό
  • 375 γρ ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 6 αυγά
  • ½ φλιτζανάκι του εσπρέσο λικέρ βύσσινο
  • Υλικά για τη mousse σοκολάτας
  • 112 γρ βούτυρο μαλακό
  • 220 γρ ΙON Patisserie κουβερτούρα υγείας
  • 5 μεγάλα αυγά
  • ½ κ.γ ξύδι
  • 60 γρ ζάχαρη
  • 3 κ.σ ζάχαρη για την κρέμα γάλακτος
  • 160 γρ κρέμα γάλακτος
  • 2 βανίλιες
  • 1 συσκευασία Σοκοφρέτα Bites ΙΟΝ για την διακόσμηση
Μέθοδος
  • 1.Εκτέλεση για την μους σοκολάτας: Λιώνουμε το βούτυρο και τη σοκολάτα με την μέθοδο του μπεν μαρί.
  • 2.Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους και ομογενοποιούμε.
  • 3.Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα, προσθέτουμε το ξύδι και σταδιακά τη ζάχαρη. Χτυπάμε δυνατά μέχρι η μαρέγκα μας να κάνει κορυφές που στέκονται.
  • 4.Προσθέτουμε την μαρέγκα μέσα στην σοκολάτα και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν.
  • 5.Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος προσθέτουμε σταδιακά την ζάχαρη και τη βανίλια.
  • 6.Προσθέτουμε την σαντιγί μέσα στο μίγμα και ομογενοποιούμε απαλά με μια σπάτουλα.
  • 7.Βάζουμε την mousse μας σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και την αφήνουμε στο ψυγείο να σταθεί ενώ εμείς εντωμεταξύ ετοιμάζουμε το κέικ.
  • 8.Εκτέλεση για το κέικ σοκολάτας: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175.
  • 9.Λιώνουμε τη σοκολάτα με μπεν μαρί.
  • 10.Ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι, το κακάο, το baking, το γάλα, τον καφέ, την βανίλια και το λικέρ βύσσινο.
  • 11.Στο mixer με φτερό χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι με μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μίγμα για περίπου δυο λεπτά. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα κάθε φορά μέχρι να απορροφηθούν πλήρως. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε το μίγμα με το αλεύρι και τέλος τη σοκολάτα.
  • 12.Βουτυρώνω μια φόρμα στρογγυλή 25 εκ. Και ένα τετράγωνο ταψάκι 25×25. Αφού βουτυρώσω τα ταψάκια μου τα πασπαλίζω με κακάο.
  • 13.Χωρίζω ισόποσα το μίγμα αναμέσα στην στρογγυλή φόρμα και το τετράγωνο ταψάκι και ψήνω στους 175 βαθμούς για 40 λεπτά. Δοκιμάζω με το μαχαίρι και όταν αυτό βγαίνει καθαρό το κέικ μας είναι έτοιμο.
  • 14.Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει.
  • 15.Αφού κρυώσει βάζω το στρογγυλό κέικ πάνω στον πάγκο εργασίας και παίρνω ένα ποτήρι με περίμετρο 9 εκ, το τοποθετώ πάνω στο κέντρο του στρογγυλού κέικ και το πιέζω προς τα κάτω. Αφαιρώ το κέικ που κόπηκε και μετά σαν να ήταν το κέικ ρολόι κόβω στις 12 και στις παρά τέταρτο. Αφαιρώ το κομμάτι και έτσι έχω το κάτω μέρος του 5.
  • 16.Μετά παίρνω το τετράγωνο κέικ και κόβω μια λωρίδα με πλάτος περίπου 10 εκ., την ισιώνω και την τοποθετώ στο άνοιγμα του στρογγυλού κέικ ,και μετά κόβω άλλο ένα κομμάτι και το βάζω από πάνω. Ο αριθμός μας είναι έτοιμος. Με ένα μαχαίρι που κόβει καλά το κόβω στη μέση. Έτσι τώρα έχω 2 πέντε.
  • 17.Παίρνω τη σακούλα με τη mousse και κόβω την μύτη και γεμίζω ολόκληρο το πέντε με κορυφές .Τοποθετώ στο ψυγείο να σταθεί.
  • 18.Μετά βάζω από πάνω το άλλο 5 και κάνω ξανά το ίδιο, γεμίζω με κορυφές όλο το πέντε.
  • 19.Διακοσμώ το πάνω μέρος με Σοκοφρέτα Bites, καραμελάκια, μπισκότα, ζελεδάκια.
Τούρτα γενεθλίων με ΙON Patisserie κουβερτούρα υγείας, κακάο ΙΟΝ και Σοκοφρέτα Bites
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta