Τούρτα γενεθλίων με Nucrema ΙON

12
50'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Τα γιορτινά μας, Τούρτες & πάστες
Συστατικά : ION Nucrema, αλάτι, αλεύρι, άχνη ζάχαρη, βούτυρο, ζάχαρη, ΙΟΝ Κακάο, ΙΟΝ Σταγόνες Κουβερτούρας, λεμόνι, φουντούκια, baking powder
Σχετικά με το Σεφ :
Aριάδνη Πούλιου
Τούρτα γενεθλίων με Nucrema ΙON

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 300 γρ σταγόνες σοκολάτας ΙΟΝ
- 150 γρ Νucrema ΙΟΝ
- 150 γρ φουντούκια
- 30 γρ άχνη ζάχαρη
- 30 γρ κακάο ΙΟΝ
- 30 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.σ baking powder
- Μισή πρέζα αλάτι
- 250 γρ βούτυρο μαλακό
- 100 γρ άσπρη ζάχαρη
- 7 αυγά χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
- Για την επικάλυψη
- 450 γρ βούτυρο
- 300 γρ Nucrema ION
- Ελάχιστο αλάτι
- 250 γρ άχνη ζάχαρη
- Για το σιρόπι
- 100 γρ νερό
- 100 γρ ζάχαρη
- 1 φλούδα από λεμόνι
Μέθοδος
- 1.Εκτέλεση για το κέικ: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς. Βουτυρώνουμε την φόρμα που θα ψήσουμε το κέικ μας και την αφήνουμε στην άκρη.
- 2.Λιώνουμε τις σταγόνες σοκολάτας , προσθέτουμε την Νucrema και ομογενοποιούμε.
- 3.Βάζουμε μέσα στο blender τους ξηρούς καρπούς το αλεύρι το κακάο το baking powder το αλάτι και την άχνη και αλέθουμε. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.
- 4.Τοποθετούμε μέσα στον κάδο του mixer και χτυπάμε με σύρμα το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα ένα τους κρόκους μετά την σοκολάτα, και τέλος το μείγμα με το αλεύρι.
- 5.Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.
- 6.Στον κάδο του mixer χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να ασπρίσουν και να κάνουν κορυφές.
- 7.Προσθέτουμε την μαρέγκα στο μείγμα του κέικ και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.
- 8.Βάζουμε το μείγμα μέσα στο προετοιμασμένο σκεύος και ψήνουμε για 35 με 40 λεπτά. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και κόβουμε προσεκτικά το κέικ μας σε στρώσεις.
- 9.Για την επικάλυψη: Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και την Νucrema και ανακατεύουμε προσθέτοντας την άχνη ζάχαρη και ελάχιστο αλάτι μέχρι να γίνει το μείγμα μας αφράτο.
- 10.Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και το τη φλούδα λεμονιού μέχρι να κάνει φουσκάλες.
- 11.Με ένα πινέλο σιροπιάζουμε τις στρώσεις του κέικ και μετά αλείφουμε με την επικάλυψη, πασπαλίζουμε με τους ξηρούς καρπούς.
Τούρτα γενεθλίων με Nucrema ΙON
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή