×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Τούρτα καρδιά με κακάο ΙΟΝ


Τούρτα καρδιά με κακάο ΙΟΝ
Τούρτα καρδιά με κακάο ΙΟΝ
10-12
150'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Τούρτα καρδιά με κακάο ΙΟΝ

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Υλικά για το frosting
  • 245 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 κ.σ γλυκόζη
  • 5 ασπράδια
  • 450 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 βανίλια
  • Για το στόλισμα
  • 200 γρ σαντιγί
  • 5 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Μέθοδος
  • 1.Εκτέλεση για το κέικ: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς. Παίρνουμε 2 ταψάκια το ένα στρογγυλό 17 cm και το άλλο τετράγωνο 17×17 cm. Τα βουτυρώνουμε και τα πασπαλίζουμε με κακάο.
  • 2.Στον κάδο του mixer βάζουμε όλα τα στερέα υλικά και τα ανακατεύουμε με σύρμα.
  • 3.Προσθέτουμε στον κάδο όλα τα υγρά υλικά εκτός από τον ζεστό καφέ. Ομογενοποιούμε και μετά προσθέτουμε τον καφέ και χτυπάμε ξανά.
  • 4.Ζυγίζουμε τη ζύμη μας και την χωρίζουμε ισόποσα στα ταψάκια μας. Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για περίπου 35 λεπτά ή μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό.
  • 5.Μόλις είναι έτοιμα τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά τα βγάζουμε από τα ταψάκια και τα κόβουμε με ένα πριονοτό μαχαίρι οριζόντια.
  • 6.Κόβουμε το στρογγυλό κέικ και κάθετα στη μέση.
  • 7.Αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
  • 8.Εκτέλεση για το frosting: Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη τη γλυκόζη και προσθέτουμε και 4 κ.σ νερό. Σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.Βάζουμε θερμόμετρο και μόλις η θερμοκρασία πάει στους 130 βαθμούς κατεβάζουμε από την φωτιά.
  • 9.Στον κάδο του μίξερ αρχίζουμε να χτυπάμε τα ασπράδια και μόλις η μαρέγκα αρχίζει να πήζει ρίχνουμε σιγά σιγά το σιρόπι. Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα και προσθέτουμε σιγά σιγά το βούτυρο.Το μίγμα στην αρχή θα φαίνεται διαχωρισμένο.Συνεχίστε το χτύπημα και θα δέσει.
  • 10.Μόλις το μίγμα ομογενοποιηθεί προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε .
  • 11.Εκτέλεση για το στόλισμα: Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τη σαντιγί και ρίχνουμε 5 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο.
  • 12.Συναρμολόγηση τούρτας: Παίρνουμε το τετράγωνο κέικ και το γυρίζουμε ώστε να έχει σχήμα ρόμβου.
  • 13.Παίρνουμε το μισό στρογγυλό κέικ και το κολλάμε στην δεξιά πάνω πλευρά του ρόμβου.
  • 14.Μετά παίρνουμε το άλλο μισό και το κολλάμε στην αριστερή πάνω πλευρά του ρόμβου. Η καρδιά μας είναι έτοιμη.Αφαιρούμε τα πάνω κομμάτια και με μια σπάτουλα αλείφουμε όλη την επιφάνεια με frosting .Τοποθετούμε πάνω τα υπόλοιπα κομμάτια και αλείφουμε όλη την πάνω επιφάνεια με το frosting.
  • 15.Προσθέτουμε το frosting που έχει περισσέψει μέσα στην σαντιγί με το χρώμα και ομογενοποιούμε.Το τοποθετούμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με μια μύτη της αρεσκείας μας. Στολίζουμε την τούρτα με κορυφές και καλύπτουμε το γύρω γύρω της τούρτας.
Τούρτα καρδιά με κακάο ΙΟΝ
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta