Τούρτα με μπισκότα, ΙΟΝ Patisserie Λευκή κουβερτούρα και ΙΟΝ Patisserie Cover Cream

8
300'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Σοκολάτα αγάπη μου, Τούρτες & πάστες
Συστατικά : κρέμα τυριού, κρυσταλλική ζάχαρη, μπισκότα γεμιστά, ION Patisserie Cover Cream, ION Patisserie Λευκή κουβερτούρα, άχνη ζάχαρη, βανίλια, βούτυρο, κρέμα γάλακτος
Σχετικά με το Σεφ :
Aριάδνη Πούλιου
Τούρτα με μπισκότα, ΙΟΝ Patisserie Λευκή κουβερτούρα και ΙΟΝ Patisserie Cover Cream

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Συστατικά για τη βάση
- ½ πακέτο μπισκότα γεμιστά με κρέμα
- 8 κ.σ βούτυρο λιωμένο
- Συστατικά για το cheesecake
- 300 γρ τυρί κρέμα
- 60 γρ. ΙΟΝ Patisserie Λευκή κουβερτούρα λιωμένη
- 45 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 βανίλια
- 32 γρ άχνη ζάχαρη
- 155 γρ κρέμα γάλακτος
- 10 μπισκότα γεμιστά με κρέμα σπασμένα
- Για την διακόσμηση
- 1 συσκευάσια ΙΟΝ Patisserie Cover Cream
- 150 γρ.κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
- 1 κ.σ άχνη ζάχαρη
Μέθοδος
- 1.Βάζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ και τα κάνουμε σκόνη. Τα μεταφέρουμε σε ένα μπoλ.
- 2.Λιώνουμε το βούτυρο και περιχύνουμε τα μπισκότα ανακατεύουμε και ομογενοποιούμε.
- 3.Σε μία φόρμα 18 cm βάζουμε στόν πάτο μια λαδόκολλα και προσθέτουμε το μείγμα με τα μπισκότα.
- 4.Με τον πάτο ένος ποτηρίου πατάμε και απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα. Ανεβάζουμε στο πλάι τα τοιχώματα.
- 5.Τοποθετούμε στο ψυγείο για όση ώρα ετοιμάζουμε την γέμιση.
- 6.Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το τυρί κρέμα και το χτυπάμε με σύρμα. Προσθέτουμε την ζάχαρη και μετά την λευκή σοκολάτα και τη βανίλια. Ομογενοποιούμε
- 7.Σε ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να γίνει σαντιγί.
- 8.Ενώνουμε τα δύο μείγματα, προσθέτουμε τα σπασμένα μπισκότα, και τέλος ομογενοποιούμε με μία σπάτουλα.
- 9.Βάζουμε το κείκ μας μας μέσα στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
- 10.4 ώρες μετά βγάζουμε το καπάκι απο την συσκευασία ΙΟΝ Patisserie Cover Cream. Τοποθετούμε μέσα στον φούρνο μικροκυμάτων στους 400 για 1 λεπτό, αναδεύουμε με ένα κουτάλι. Εάν χρειάζεται κι άλλο το ξαναβάζουμε για 30 δευτερόλεπτα.
- 11.Καλύπτουμε την επιφάνεια του κείκ μας και τοποθετούμε ξανά στο ψυγείο για να σταθεί η σοκολάτα.
- 12.Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη σε σφιχτή σαντιγί. Τοποθετούμε την σαντίγι μέσα σε μιά σακούλα ζαχαροπλάστικης με μία στρογγυλή μύτη και κάνουμε κορυφές πάνω στο κείκ μας.
- 13.Με ένα κουτάλι κάνουμε γραμμές σοκολάτας με ΙΟΝ Patisserie Cover Cream πάνω στο γλυκό μας.
Τούρτα με μπισκότα, ΙΟΝ Patisserie Λευκή κουβερτούρα και ΙΟΝ Patisserie Cover Cream
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή