Τούρτα με μους μαύρης σοκολάτας και τραγανή βάση από ξηρούς καρπούς

8-10
90'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Τούρτα με μους μαύρης σοκολάτας και τραγανή βάση από ξηρούς καρπούς

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Για τη βάση
- 100 γρ. λευκά αμύγδαλα τριμμένα στο μούλτι
- 200 γρ. φουντούκια τριμμένα στο μούλτι
- 150 γρ. ION NuCrema
- 50 γρ. μέλι
- 50 γρ. σοκολάτα γάλακτος ΙΟΝ τριμμένη στο μούλτι
- Για τη μους σοκολάτας
- 500 γρ. κουβερτούρα ΙΟΝ (72% ΚΑΚΑΟ)
- 250 γρ. γάλα φρέσκο πλήρες
- 350 γρ. κρέμα γάλακτος (35-36% λιπαρά)
- 1 espresso ή ένα κουταλάκι του γλυκού στιγμιαίο espresso
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- Για το ντεκόρ
- 100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος ΙΟΝ
- 100 γρ. κουβερτούρα λευκή ΙΟΝ
Μέθοδος
- 1.Τοποθετούμε τους ξηρούς καρπούς και τη σοκολάτα στο μούλτι και τα χτυπάμε για 30 δευτερόλεπτα και έπειτα προσθέτουμε τη NuCrema και το μέλι και ανακατεύουμε για 30 δευτερόλεπτα ακόμα.
- 2.Παίρνουμε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκατοστών, το στρώνουμε με λαδόκολλα στον πάτο αλλα και στα πλάγια και τοποθετούμε το μείγμα της βάσης πιέζοντας με ένα ποτήρι για να γίνει λείο.
- 3.Βράζουμε το γάλα και το αδειάζουμε πάνω στην κουβερτούρα, τον καφέ, την κανέλα και το αλάτι, αφήνουμε για ένα λεπτό να μαλακώσει και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
- 4.Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει παχύρευστη κρέμα και αναμειγνύουμε με το μείγμα της σοκολάτας.
- 5.Τοποθετούμε το μείγμα της μους πάνω απο τη βάση και αφήνουμε την τούρτα στην κατάψυξη για 6 ώρες.
- 6.Λιώνουμε τις 2 σοκολάτες ξεχωριστά.
- 7.Ξεφορμάρουμε τη τούρτα και με τη βοήθεια μίας σπάτουλας ή ενός κουταλιού ρίχνουμε με γρήγορες κινήσεις ακανόνιστα τη σοκολάτα.
Τούρτα με μους μαύρης σοκολάτας και τραγανή βάση από ξηρούς καρπούς
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή