Τούρτα με σοκολατένιο κέικ και επικάλυψη Νucrema ΙΟΝ

10
90'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Τούρτες & πάστες
Συστατικά : ION Nucrema, ΙΟΝ Κουβερτούρα Γάλακτος, Kahlua, καφές, αβγά, αλάτι, αλεύρι, άχνη ζάχαρη, βανίλια, βούτυρο, γάλα, ζάχαρη, baking powder, ΙΟΝ Κακάο
Σχετικά με το Σεφ :
Aριάδνη Πούλιου
Τούρτα με σοκολατένιο κέικ και επικάλυψη Νucrema ΙΟΝ

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 145 γρ κουβερτούρα γάλακτος ΙΟΝ
- 250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 40 γρ κακάο ΙΟΝ σκόνη
- 1 κγ baking powder
- 130 γρ γάλα
- ¾ του φλιτζανιού καφέ χλιαρό
- 1 βανίλια
- 120 γρ βούτυρο
- 250 γρ ζάχαρη
- ½ κγ αλάτι
- 4 μεγάλα αβγά
- Για την επικάλυψη Nucrema ION
- 350 γρ Nucrema ION
- 175 γρ άχνη ζάχαρη
- 175 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Μέθοδος
- 1.Εκτέλεση για το κέικ σοκολάτας: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175.
- 2.Λιώνουμε τη σοκολάτα με Ben Marie .
- 3.Ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι, το κακάο, το baking, το γάλα, τον καφέ και την βανίλια.
- 4.Στο mixer με φτερό χτυπάμε το βούτυρο τη ζάχαρη το αλάτι με μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα για περίπου δυο λεπτά. Προσθέτουμε τα αυγά, ένα ένα κάθε φορά μέχρι να απορροφηθούν πλήρως. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και τέλος τη σοκολάτα.
- 5.Βουτυρώνουμε την φόρμα και την πασπαλίζουμε με κακάο.
- 6.Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 45 λεπτά. Δοκιμάζω με το μαχαίρι και όταν αυτό βγαίνει καθαρό το κέικ μας είναι έτοιμο.
- 7.Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει τελείως πριν βάλουμε την επικάλυψη.
- 8.Εκτέλεση για την επικάλυψη Νucrema ΙΟΝ: Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
- 9.Προσθέτουμε την Νucrema και ομογενοποιούμε.
- 10.Συναρμολόγηση της τούρτας: Με ένα πριονοτό μαχαίρι κόβουμε το κέικ μας στη μέση.
- 11.Καλύπτουμε με την επικάλυψη Νucrema
- 12.Βάζουμε την μια βάση πάνω στην άλλη και καλύπτουμε την τούρτα κάνοντας με τη σπάτουλα μας μύτες με την επικάλυψη.
Τούρτα με σοκολατένιο κέικ και επικάλυψη Νucrema ΙΟΝ
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή