Tούρτα σοκολάτα Alexegieva

8-10
180'
Χρόνος εκτέλεσης
4/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Σοκολάτα αγάπη μου, Τούρτες & πάστες
Συστατικά : ΙΟΝ Κακάο, ΙΟΝ Κουβερτούρα Κλασική, κόκκινα berries, κονιάκ, κρέμα γάλακτος, κρυσταλλική ζάχαρη, μέλι, αλεύρι, γάλα
Σχετικά με το Σεφ :
Aριάδνη Πούλιου
Tούρτα σοκολάτα Alexegieva

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Για το παντεσπάνι
- 4 αβγά
- 100 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
- 75 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
- 25 γρ Κακάο ΙΟΝ κοσκινισμένο
- Για την τούρτα
- 400 γρ σοκολάτα κουβερτούρα ΙΟΝ
- 400 ml κρέμα γάλακτος 35%
- Για το σιρόπι
- 70 γρ γάλα
- 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
- 2 κουταλιές της σούπας μέλι
- Για την γαρνιτούρα
- Φλούδες σοκολάτα κουβερτούρα ΙΟΝ
- Φυσαλίδα
- Κόκκινα berries
Μέθοδος
- 1.Οδηγίες για το παντεσπάνι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Χτυπάμε τα αυγά στο mixer με σύρμα για 8 λεπτά και προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι το κακάο και το ανακατεύουμε . Ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα μέσα στα αυγά και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ. Σε ένα ταψί βάζουμε λαδόκολλα τοποθετούμε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 πόντους και το γεμίζουμε με το μείγμα. Ψήνουμε στους 180 για 25 λεπτά. Αφήνουμε κρυώσει καλά και το κόβουμε σε 3 μέρη.
- 2.Οδηγίες για το σιρόπι . Ζεσταίνουμε το γάλα και μετά προσθέτουμε το κονιάκ και το μέλι ανακατεύοντας γρήγορα . Σιροπιάζουμε το παντεσπάνι με πινέλο και προσέχουμε να ποτίσει καλά παντού.
- 3.Οδηγίες για την σοκολάτα Κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια την τοποθετούμε σε μπασίνα και την λιώνουμε με την τεχνική του Μπεν Μαρί. Στο mixer βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε με σύρμα προσέχοντας να μην γίνει πολύ πηχτή . Μόλις λιώσει η σοκολάτα την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και την ανακατεύουμε με την σαντιγί. Βάζουμε πάνω σε ένα πιάτο ένα τσέρκι τοποθετούμε το παντεσπάνι και ρίχνουμε μέσα το μείγμα ίσα που να καλύψει το παντεσπάνι. Βάζουμε και δεύτερο παντεσπάνι και ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο μείγμα με τη σοκολάτα. Τοποθετούμε την τούρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες. Μόλις η σοκολάτα κρυώσει την βγάζουμε από το ψυγείο και βγάζουμε το τσέρκι με φλογοβόλο ζεσταίνοντας γύρω γύρω το τσέρκι. Στολίζουμε γύρω γύρω με τις φλούδες σοκολάτας και πασπαλίζουμε το πάνω μέρος με τριμμένη σοκολάτα. 7. Τοποθετουμε στο πανω μέρος τη φυσαλίδα και τα berries.
Tούρτα σοκολάτα Alexegieva
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή