×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Τούρτα σοκολάτα με ΙΟΝ Patisserie Cover Cream


Τούρτα σοκολάτα με ΙΟΝ Patisserie Cover Cream
Τούρτα σοκολάτα με ΙΟΝ Patisserie Cover Cream
8-10
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Τούρτα σοκολάτα με ΙΟΝ Patisserie Cover Cream

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Υλικά για το παντεσπάνι
  • 4 αυγά
  • 100 γρ ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 90 γρ αλεύρι
  • 1 κ.γ baking powder
  • 3 κ.σ κακάο ΙΟΝ
  • Για το σιρόπι
  • 4 κ.σ μαρμελάδα φράουλα αραιωμένες με λίγο ζεστό νερό.
  • Για την βουτυρόκρεμα
  • 330 γρ βούτυρο μαλάκο
  • 220 γρ cream cheese
  • 150 γρ κακάο ΙΟΝ
  • 2 βανίλιες
  • 400 γρ άχνη ζάχαρη
  • 1-2 κ.σ γάλα
Μέθοδος
  • 1.Εκτέλεση για το παντεσπάνι: Βάζουμε τα αυγά στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε με σύρμα μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  • 2.Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το κακάο και τη βανίλια.
  • 3.Κοσκινίζουμε τα υλικά και μετά σιγά-σιγά τα προσθέτουμε στο μείγμα με τα αυγά ανακατεύοντας απαλά με μία σπάτουλα μέχρι να ενσωματώθούν όλα.
  • 4.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • 5.Παίρνουμε μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 7cm. Βάζουμε στο κάτω μέρος λαδόκολλα και κάνουμε γύρω γύρω ένα δαχτυλίδι επίσης με λαδόκολλα. Βουτυρώνουμε τον πάτο της φόρμας και προσθέτουμε μέσα το μείγμα.
  • 6.Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά ανάλογα το φούρνο. Καλό είναι να ελέγχεται το παντεσπάνι σας με το μαχαίρι.
  • 7.Αφήνουμε το παντεσπάνι πάνω σε μια σκάλα να κρυώσει για 12 ώρες μπορείτε να το κόψετε και νωρίτερα όμως το καλύτερο είναι να το αφήσετε για την επόμενη.
  • 8.Εκτέλεση για την βούτυρο κρέμα: Βάζουμε το βούτυρο στον κάδο του μίξερ και το αφρατεύουμε. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ομογενοποιούμε.
  • 9.Προσθέτουμε σιγά-σιγά το κακάο και εάν το μείγμα μας είναι πολύ σφιχτό τότε βάζουμε μία κουταλιά της σούπας γάλα. Προσέξτε μη βάλετε πολύ γάλα γιατί αν το μίγμα αραιώσει δεν θα μπορέσετε να ξανακάνετε σφιχτό.
  • 10.Σιγά-σιγά προσέλθετε και την άχνη ζάχαρη και ομογενοποιείται. Τοποθετούμε το μείγμα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής με μια μύτη της αρεσκείας μας και τοποθετούμε στο ψυγείο για να σταθεί.
  • 11.Για την ΙΟΝ Patisserie Cover Cream κακάο: Αφαιρούμε το καπάκι από την συσκευασία.
  • 12.Τοποθετούμε το δοχείο στο φούρνο μικροκυμάτων. Εάν δεν έχουμε φούρνο μικροκυμάτων αδειάζουμε το περιεχόμενο σε ένα μπόλ και το λιώνουμε με τη διαδικασία του μπεν μαρί.
  • 13.Ρυθμίζουμε το φούρνο μικροκυμάτων στα 450 watt για 1 με 2 λεπτά. Ελέγχουμε στο 1 λεπτό και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, διότι μπορεί να μην χρειάζεται άλλο ζέσταμα.
  • 14.Αναδεύουμε και είναι έτοιμο προς χρήση.
  • 15.Συναρμολόγηση: Κόβουμε το παντεσπάνι με ένα πριονοτό μαχαίρι και κάνουμε 4 δίσκους.
  • 16.Αραιώνουμε την μαρμελάδα με λίγο ζεστό νερό και με ένα πινέλο πασπαλίζουμε τους δίσκους από το παντεσπάνι μας.
  • 17.Τοποθετούμε ένα δίσκο στο πιάτο της αρεσκείας μας, γεμίζουμε το δίσκο με την βουτυρόκρεμα, τοποθετούμε πάνω τον επόμενο και κάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν οι δίσκοι. Διακοσμούμε την κορυφή με βούτυρο κρέμα. Και μετά με ένα κουτάλι της σούπας περιχύνουμε την τούρτα μας γύρω-γύρω με ΙΟΝ Patisserie Cover Cream. Διακοσμούμε με ζαχαρωτά της αρεσκείας μας.
Τούρτα σοκολάτα με ΙΟΝ Patisserie Cover Cream
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta