Τούρτα Σοκολάτας με φράουλες και ΙΟΝ Patisserie Cover Cream

10-12
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Τούρτες & πάστες, Παγωμένα & Δροσερά
Συστατικά : Κορν φλάουερ, κρυσταλλική ζάχαρη, λεμόνι, λικέρ μαστίχα, μπισκότα digestive, ION Patisserie Cover Cream, φράουλες, ION Patisserie Κουβερτούρα Κλασική, αβγά, βούτυρο, ζάχαρη, ζελατίνη
Σχετικά με το Σεφ :
Μίκα Παντελάκη
Τούρτα Σοκολάτας με φράουλες και ΙΟΝ Patisserie Cover Cream

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Υλικά για τη βάση
- 1 ½ πακέτο μπισκότα τύπου digestive
- 120γρ βούτυρο λιωμένο (όχι καυτό)
- Ξύσμα από ½ λεμόνι
- Υλικά για την φράουλα
- 400γρ φράουλες ψιλοκομμένες (ακανόνιστα κυβάκια)
- 150γρ ζάχαρη κρυσταλλική
- 5γρ χυμός λεμόνι
- ½ κγ κορν φλάουερ
- 15ml λικέρ μαστίχας (προαιρετικά)
- Μους σοκολάτας
- 100γρ αυγά
- 120γρ ζάχαρη
- 80γρ ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα κλασική (ψιλοκομμένη)
- 150γρ βούτυρο κρύο (σε κύβους)
- 3γρ ζελατίνη σε φύλλα (μουλιασμένα σε κρύο νερό)
- 1 συσκευασία ΙΟΝ Patisserie Cover Cream
Μέθοδος
- 1.Εκτέλεση για τη βάση: Σπάμε πολύ καλά τα μπισκότα με τα χέρια ή με την βοήθεια ενός μπλέντερ. Έπειτα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά και στρώνουμε σε βάση με λαδόκολλα. Τοποθετούμε στο ψυγείο να σφίξει.
- 2.Εκτέλεση για την φράουλα: Σε ένα κατσαρολακι βράζουμε όλα τα υλικά και μετράμε 3-4 λεπτά από την στιγμή του βρασμού. Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει πριν το χρησιμοποιήσουμε.
- 3.Για την μους: Χτυπάμε καλά με ένα σύρμα τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι αυτά να αφρατέψουν και έπειτα τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και μόλις αρχίσει να ζεσταίνετε ελαφρώς προσθέτουμε την ζελατίνη και μόλις λιώσει αφαιρούμε από την φωτιά.
- 4.Προσθέτουμε την σοκολάτα και ανακατεύουμε ώσπου να λιώσει και αυτή. Τέλος ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε ξανά. Ρίχνουμε το μείγμα στην φόρμα πάνω από την βάση και βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει καλά.
- 5.Όταν παγώσει καλά προσθέτουμε από πάνω την φράουλα και ξανά βάζουμε στην κατάψυξη να κρυώσει. Μόλις πήξει καλά και η φράουλα βγάζουμε από την κατάψυξη και όσο το γλυκό είναι ακόμα παγωμένο γλασάρουμε με το ΙΟΝ Patisserie Cover Cream αφού το λιώσουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- 6.Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί το γλάσο και να έρθει και η σοκολάτα στην απαιτούμενη θερμοκρασία.
Τούρτα Σοκολάτας με φράουλες και ΙΟΝ Patisserie Cover Cream
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή