Τούρτα ψυγείου με λευκή σοκολάτα και κορνφλέικ

3/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Σχετικά με το Σεφ :
Madame Gâteaux
Ημερομηνία Δημοσίευσης:
6 Μαΐου, 2022
Τούρτα ψυγείου με λευκή σοκολάτα και κορνφλέικ

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Αυτή η δροσιστική και ανάλαφρη τούρτα ψυγείου είναι υπέροχη για επιδόρπιο έπειτα από ένα πλούσιο γεύμα.
Συστατικά
Υλικά: 1 τσέρκι 16 εκ.
Για τη βάση
- 60 γρ κορνφλέικ
- 125 γρ λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ
- 2 φύλλα ζελατίνη
- 50 ml βραστό νερό
- 280 γρ λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ
- 210 γρ γιαούρτι 5% λιπαρά
- 300 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Μέθοδος
Για τη βάση
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα.
- Ανακατεύουμε με τα κορνφλέικ ώστε να καλυφθούν καλά.
- Στρώνουμε ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε επάνω το τσέρκι.
- Μεταφέρουμε τα κορνφλέικ μέσα στο τσέρκι και πιέζουμε ώστε να ισιώσει η επιφάνειά τους.
- Τοποθετούμε στο ψυγείο ώσπου να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
Για τη γέμιση
- Μέσα σε ένα μπολάκι, μουσκεύουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό, ώσπου να μαλακώσει.
- Τη στύβουμε πολύ καλά και έπειτα τη βάζουμε σε ένα μπολάκι με το βραστό νερό και τη διαλύουμε.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα και μόλις κρυώσει λιγάκι την ανακατεύουμε με το γιαούρτι.
- Ρίχνουμε μέσα τη λιωμένη ζελατίνη και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα σιλικόνης, ώσπου το μείγμα να είναι εντελώς λείο.
- Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος ώσπου να πήξει, αλλά να μη σφίξει πολύ.
- Διπλώνουμε τη χτυπημένη κρέμα μέσα στο μείγμα, δουλεύοντας με κυκλικές κινήσεις, ώσπου να έχουμε μια εντελώς λεία μους.
- Μεταφέρουμε το μείγμα μέσα στο τσέρκι και ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα.
- Τοποθετούμε την τούρτα στο ψυγείο για 3 ώρες.
- Σερβίρουμε την τούρτα κρύα από το ψυγείο.
- Φυλάμε την τούρτα που περίσσεψε μέσα σε τουρτιέρα ή δοχείο που κλείνει αεροστεγώς, εντός ψυγείου, ως και για 3 μέρες.
Τούρτα ψυγείου με λευκή σοκολάτα και κορνφλέικ
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή