Τραγανό ποπκόρν με κακάο

40'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Σχετικά με το Σεφ :
Madame Gâteaux
Ημερομηνία Δημοσίευσης:
27 Αυγούστου, 2021
Τραγανό ποπκόρν με κακάο

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Τραγανό, γλυκό ποπκόρν με κακάο για να συνοδεύσετε την αγαπημένη σας ταινία.
Είναι αυτό το ωραιότερο σνακ του κόσμου; Είναι. Θα το φτιάχνετε ξανά και ξανά; Θα το φτιάχνετε.
Συστατικά
- 150 γρ βούτυρο ανάλατο
- 100 γρ ζάχαρη καστανή
- 3 κτσ κακάο ΙΟΝ
- ¼ κτγ αλάτι
- ½ κτγ μαγειρική σόδα
- 100 γρ ποπκόρν (μπορούμε να το αγοράσουμε έτοιμο ή να το φτιάξουμε μόνοι μας)
Μέθοδος
- Σε ένα κατσαρολάκι, τοποθετούμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το κακάο και το αλάτι, σε μέτρια θερμοκρασία.
- Βράζουμε, ανακατεύοντας συνέχεια, ώσπου η ζάχαρη να διαλυθεί και να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Ρίχνουμε μέσα τη μαγειρική σόδα και ανακατεύουμε. Περιμένουμε λίγα δευτερόλεπτα, ώσπου το μείγμα να φουσκώσει κι έπειτα το αφαιρούμε από τη φωτιά και περιχύνουμε με αυτό το ποπκόρν.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε το ποπκόρν να καλυφθεί παντού.
- Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε πάνω το ποπκόρν.
- Ψήνουμε το ποπκόρν σε προθερμασμένο φούρνο, στους 140 βαθμούς, για 30’ λεπτά. Το ποπκόρν είναι έτοιμο όταν το μείγμα έχει στεγνώσει καλά και το ποπκόρν έχει γίνει τραγανό.
Μόλις το ποπκόρν κρυώσει, μπορούμε να το φυλάξουμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς, ώστε να παραμείνει τραγανό για 2-3 μέρες.
Τραγανό ποπκόρν με κακάο
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή