×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Tρίγωνα πανοράματος με κρέμα λευκής σοκολάτας και επικάλυψη σοκολάτας


Tρίγωνα πανοράματος με κρέμα λευκής σοκολάτας και επικάλυψη σοκολάτας
Tρίγωνα πανοράματος με κρέμα λευκής σοκολάτας και επικάλυψη σοκολάτας
4
120'
Χρόνος εκτέλεσης
4/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Tρίγωνα πανοράματος με κρέμα λευκής σοκολάτας και επικάλυψη σοκολάτας

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • 200 γρ κουβερτούρα λευκή ΙΟΝ
  • 125 γρ κουβερτούρα κλασική ΙΟΝ
  • 400 γρ γάλα
  • 100 γρ βούτυρο
  • 225 γρ κρέμα γάλακτος
  • 60 γρ κορν φλάουερ
  • 300 γρ ζάχαρη
  • 3 κρόκοι αβγών
  • 100 γρ αμύγδαλα
  • 30 ml λικέρ πικραμύγδαλο
  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας
Μέθοδος
  • 1.Εκτέλεση για την κρέμα: Σε μια κατσαρόλα βάζετε να ζεσταθούν τα 125ml από την κρέμα γάλακτος μαζί με τα 200ml από το γάλα. Σε ένα μπολ ανακατεύετε καλά με το σύρμα τη ζάχαρη και αυγά. Συμπληρώνετε αργά, χωρίς να σταματήσετε το ανακάτεμα, το υπόλοιπο γάλα. Ρίχνετε το μείγμα από το μπωλ στην κατσαρόλα και αφήνετε να πάρει μια βράση. Αποσύρετε από τη φωτιά και συμπληρώνετε σε κομμάτια την λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ, τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα και το λικέρ πικραμύγδαλο. Βάζετε την κρέμα σε ένα μπωλ και την αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα να παγώσει.
  • 2.Εκτέλεση για τα τρίγωνα: Παίρνετε ένα από τα φύλλα και το βουτυρώνετε. Διπλώνετε το φύλλο απο αριστερά μέχρι τη μέση και κατόπιν από δεξιά μέχρι την άκρη, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα παραλληλόγραμμο. Ξεκινάτε από κάτω να διπλώνετε έτσι ώστε να δημιουργηθεί τρίγωνο. Συνεχίζετε διπλώνοντας μέχρι πάνω. Οταν ολοκληρώσετε, κόβετε στη μέση το τρίγωνο έτσι ώστε να έχετε δύο μικρότερα. Επαναλαμβάνετε το ίδιο για όλα τα φύλλα. Κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια λαδόκολλα (διάσταση περίπου 10cmx10cm), τα τσαλακώνετε και τοποθετείτε από ένα μέσα σε κάθε τρίγωνο, έτσι ώστε να μείνουν τα τρίγωνα ανοιχτά κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Βάζετε τα τρίγωνα σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ψήνετε στους 150, σε προθερμασμένο φούρνο, για 20’.
  • 3.Εκτέλεση για το σιρόπι & το γλάσο σοκολάτας: Σε ένα μπεν μαρί ρίχνετε τα υπόλοιπα 100gr από την κρέμα γάλακτος, την κουβερτούρα ΙΟΝ κλασσική σε κομμάτια και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφήνετε στην άκρη. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε 200ml νερό και 150gr ζάχαρη και τα αφήνετε να βράσουν για 2’. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε στην άκρη να κρυώσει. Στη συνέχεια βουτάτε μέσα τα ζεστά τρίγωνα. Με τη βοήθεια ενός κορνέ γεμίζετε τα τρίγωνα με την κρέμα κα γαρνίρετε βουτώντας την άκρη τους στο γλάσο σοκολάτας. Πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο αμύγδαλο.
Tρίγωνα πανοράματος με κρέμα λευκής σοκολάτας και επικάλυψη σοκολάτας
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta