Τρουφάκια σοκολάτα με φουντούκι και αμύγδαλο φιλέ

20
60'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Κεράσματα
Συστατικά : αμύγδαλα, βούτυρο, ΙΟΝ Κουβερτούρα Γάλακτος, ΙΟΝ Κουβερτούρα Κλασική, κρέμα γάλακτος, φουντούκια
Σχετικά με το Σεφ :
Μιχάλης Σαράβας
Τρουφάκια σοκολάτα με φουντούκι και αμύγδαλο φιλέ

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 125 γρ κρέμα γάλακτος
- 150 γρ σοκολάτα κουβερτούρα ΙΟΝ
- 160 γρ σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος ΙΟΝ
- 125 γρ βούτυρο (σε θερμοκρασία περιβάλλοντος)
- 80 γρ χοντροκομμένο φουντούκι
- Για το ντεκόρ θα χρειαστούμε
- 200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα ΙΟΝ (λιωμένη)
- 150 γρ αμύγδαλο φιλέ
- Θα χρειαστούμε επιπλέον: κατσαρόλα, λεκάνη, σύρμα χειρός, κουτάλι, αντικολλητική μεμβράνη.
Μέθοδος
- 1.Τοποθετούμε μέσα σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και την φτάνουμε μέχρι το σημείο βρασμού.
- 2.Ταυτόχρονα τοποθετούμε μέσα σε μια λεκάνη και σε μπεν-μαρί ψιλοκομμένες τα δύο είδη σοκολάτας (την μαύρη και την γάλακτος) μέχρι να λιώσουν.
- 3.Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ζεστή μέσα στις λιωμένες ζεστές σοκολάτες και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ενωθούν μεταξύ τους τα υλικά.
- 4.Τέλος αφαιρούμε την λεκάνη από το μπεν-μαρί και προσθέτουμε το βούτυρο και το χοντροκομμένο φουντούκι συνεχίζοντας το ανακάτεμα με το σύρμα μέχρι την πλήρη ομογενοποίηση όλων των υλικών.
- 5.Ρίχνουμε μέσα σε ένα ταψί το μείγμα για τα τρουφάκια και σκεπάζουμε με αντικολλητική μεμβράνη. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 24 ώρες.
- 6.Την επόμενη ημέρα με ένα κουτάλι κάνουμε μπαλάκια με το μείγμα από τα τρουφάκια και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου.
- 7.Τέλος βουτάμε τα μπαλάκια σε λιωμένη μαύρη σοκολάτα και τυλίγουμε άμεσα σε αμύγδαλο φιλέ.
Τρουφάκια σοκολάτα με φουντούκι και αμύγδαλο φιλέ
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή