Τσιζκέικ χωρίς ψήσιμο με λευκή σοκολάτα και μαρμελάδα λεμόνι

40'
Χρόνος εκτέλεσης
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : ΟΙ ΝΕΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ, Τούρτες & πάστες
Συστατικά :
Σχετικά με το Σεφ :
Madame Gâteaux
Ημερομηνία Δημοσίευσης:
2 Ιουνίου, 2022
Τσιζκέικ χωρίς ψήσιμο με λευκή σοκολάτα και μαρμελάδα λεμόνι

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
Για ένα τσέρκι 16 εκ.
- 230 γρ μπισκότα τύπου digestive
- 100 γρ βούτυρο ανάλατο, λιωμένο
- 300 γρ τυρί κρέμα (πλήρη λιπαρά)
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 200 γρ λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ
- 300 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 200 γρ μαρμελάδα λεμόνι
Μέθοδος
- Τρίβουμε τα μπισκότα στον πολυκόφτη και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο.
- Μεταφέρουμε το μείγμα μέσα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 16 εκ.
- Πιέζουμε με ένα κουτάλι ώσπου να έχουμε μια ομοιόμορφη στρώση.
- Βάζουμε το τσέρκι στο ψυγείο και ετοιμάζουμε τη γέμιση.
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το φτερό το τυρί κρέμα μαζί με το ξύσμα, ώσπου να μαλακώσει το τυρί.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα και την αφήνουμε να κρυώσει, αλλά όχι να πήξει.
- Χτυπάμε την κουβερτούρα μαζί με το τυρί ώσπου να έχουμε ένα λείο μείγμα.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα καθαρό μπολ και μέσα στον κάδο χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τον αυγοδάρτη. Θέλουμε να πήξει, αλλά να μη γίνει πάρα πολύ σφιχτή.
- Προσθέτουμε ξανά το μείγμα τυριού-κουβερτούρας μέσα στον κάδο και χτυπάμε για λίγο, ώσπου να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Μεταφέρουμε τη γέμιση μέσα στο τσέρκι, ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα και τοποθετούμε ξανά το τσέρκι στο ψυγείο για 2 ώρες.
- Ξεφορμάρουμε το τσίζκεϊκ και το σερβίρουμε κρύο, γαρνιρισμένο με τη μαρμελάδα.
- Φυλάμε όσο cheesecake περισσέψει μέσα στο ψυγείο, σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς, ως και για 3 μέρες.
Τσιζκέικ χωρίς ψήσιμο με λευκή σοκολάτα και μαρμελάδα λεμόνι
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή