Τσίζκεϊκ φούρνου με λευκή σοκολάτα

Τσέρκι 20cm
210'
Χρόνος εκτέλεσης
3/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά : ΙΟΝ Κουβερτούρα Λευκή, Κορν φλάουερ, κρέμα τυριού, μπισκότα digestive, αβγά, βανίλια, βούτυρο, γιαούρτι, ζάχαρη
Σχετικά με το Σεφ :
Madame Gâteaux
Ημερομηνία Δημοσίευσης:
1 Νοεμβρίου, 2021
Τσίζκεϊκ φούρνου με λευκή σοκολάτα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Το τσίζκεϊκ φούρνου θέλει λίγο παραπάνω κόπο και προσοχή στο ψήσιμο, όμως η γεμάτη, κρεμώδης γεύση του θα σας αποζημιώσει 100%.
Συστατικά
Για ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ.
Για τη βάση:
- 250 γρ μπισκότα τύπου digestive ή πτι-μπερ
- 100 γρ βούτυρο ανάλατο, λιωμένο
- 600 γρ τυρί κρέμα (πλήρες)
- 120 γρ γιαούρτι
- 100 γρ ζάχαρη
- 15 γρ κορνφλάουρ
- σπόροι από ½ λοβό βανίλιας ή λίγο εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)
- 3 αυγά μεσαίου μεγέθους
- 300 γρ κουβερτούρα λευκή ΙΟΝ
- 150-200 γρ κουβερτούρα λευκή ΙΟΝ
Ειδικό Σκεύος
Τσέρκι διαμέτρου 20cm
Μέθοδος
Για τη βάση:
- Στον πολυκόφτη, χτυπάμε τα μπισκότα ώσπου να γίνουν σκόνη.
- Ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο.
- Στρώνουμε το τσέρκι με αλουμινόχαρτο και το τοποθετούμε σε ένα ταψί.
- Απλώνουμε το μπισκότο μέσα στο τσέρκι και ισιώνουμε την επιφάνειά του, πιέζοντάς το με την ανάποδη πλευρά ενός κουταλιού.
- Τοποθετούμε το τσέρκι για 30-60’ στο ψυγείο.
Για τη γέμιση:
- Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε με το φτερό το τυρί και το γιαούρτι.
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορνφλάουρ και τη βανίλια.
- Προσθέτουμε το περιεχόμενο του μπολ στο μίξερ και χτυπάμε ώσπου το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
- Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζουμε να χτυπάμε ώσπου να ενσωματωθούν.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα και μόλις κρυώσει λιγάκι, την προσθέτουμε στο μίξερ και χτυπάμε ώσπου να ενσωματωθεί.
- Μεταφέρουμε το μείγμα μέσα στο τσέρκι.
- Ψήνουμε στους 140 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 50’.
- Ελέγχουμε το τσίζκεϊκ. Θα πρέπει να έχει πήξει, αλλά στο κέντρο του να παραμένει χαλαρό όταν το κουνάμε.
- Είναι πολύ σημαντικό το τσίζκεϊκ να μη βγει αμέσως από τον φούρνο ώστε να πέσει απότομα η θερμοκρασία του, γιατί θα ξεφουσκώσει, θα μαζέψει και θα ραγίσει. Επομένως, πρώτα σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε το τσίζκεϊκ μέσα για 10’.
- Έπειτα, ανοίγουμε την πόρτα του φούρνου και αφήνουμε μέσα το τσίζκεϊκ για άλλα 20’.
- Βγάζουμε το τσίζκεϊκ από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
- Τοποθετούμε το τσίζκεϊκ στο ψυγείο για 12 ώρες ώστε να σφίξει.
- Για το σερβίρισμα
Για τη διακόσμηση:
- Με τον αποφλοιωτή των λαχανικών, φτιάχνουμε ξύσματα κουβερτούρας. Γυρνάμε την κουβερτούρα ανάποδα και πιέζουμε τον αποφλοιωτή από πάνω προς τα κάτω σε όλο το μήκος της.
- Διακοσμούμε το τσίζκεϊκ με τα ξύσματα ή με σοκολατένια sprinkles.
Τσίζκεϊκ φούρνου με λευκή σοκολάτα
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή