×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Τσίζκεϊκ με Nucrema και ωμή ζύμη μπισκότου


Τσίζκεϊκ με Nucrema και ωμή ζύμη μπισκότου
Τσίζκεϊκ με Nucrema και ωμή ζύμη μπισκότου
τσίζκεϊκ διαμέτρου 20cm
180'
Χρόνος εκτέλεσης
5/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Τσίζκεϊκ με Nucrema και ωμή ζύμη μπισκότου

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Αυτό το τσίζκεϊκ πολλαπλών στρώσεων έχει αρκετή δουλειά, αλλά θα σας αποζημιώσει 100% τόσο με την εντυπωσιακή του εμφάνιση όσο και με τη γεύση του! Περιέχει βάση από μπισκότα, δύο διαφορετικές στρώσεις από ωμή ζύμη μπισκότου, μία στρώση με Nucrema και για το τελείωμα, σος σοκολάτας!

Συστατικά
Για ένα τσίζκεϊκ διαμέτρου 20 εκ. Για τη βάση:
  • 230 γρ μπισκότα τύπου digestive ή petit-beurre
  • 110 γρ βούτυρο ανάλατο
Για ζύμη μπισκότου chocolate chip:
  • 130 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
  • 110 γρ βούτυρο
  • 100 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 100 γρ ζάχαρη καστανή
  • ¼ κτγ αλάτι
  • 50 γρ σταγόνες σοκολάτας ΙΟΝ
  • 1-2 κτσ γάλα (εάν χρειαστεί)
Για τη ζύμη μπισκότου κακάο με μαύρη σοκολάτα:
  • 100 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
  • 30 γρ κακάο ΙΟΝ
  • 110 γρ βούτυρο ανάλατο, μαλακό
  • 200 γρ ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
  • ¼ κτγ αλάτι
  • 50 γρ κλασική κουβερτούρα ΙΟΝ, τεμαχισμένη
  • 1-2 κτσ γάλα (εάν χρειαστεί)
Για τη στρώση με Nucrema:
  • 380 γρ τυρί κρέμα
  • 240 γρ Nucrema
  • 50 γρ κουβερτούρα κλασική ΙΟΝ
Για τη σος σοκολάτας:
  • 80 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 80 γρ κουβερτούρα κλασική ΙΟΝ
Ειδικό Σκεύος

Τσέρκι 20cm

Μέθοδος

Για τη βάση:

  1. Στον πολυκόφτη, χτυπάμε τα μπισκότα ώσπου να γίνουν σκόνη.
  2. Λιώνουμε το βούτυρο, περιχύνουμε τα μπισκότα και ανακατεύουμε καλά.
  3. Στρώνουμε το τσέρκι με αλουμινόχαρτο, τοποθετούμε μέσα το μπισκότο και ισιώνουμε με μια σπάτουλα.
  4. Τοποθετούμε το τσέρκι για 30’ στο ψυγείο ώστε να σφίξει η βάση του τσίζκεϊκ.

Για το chocolate chip:

  1. Τοποθετούμε το αλεύρι σε ένα ταψάκι και το ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 170 βαθμούς, για 15’. Προσοχή, αυτό το στάδιο είναι πολύ σημαντικό: δεν κάνει να καταναλώνουμε αλεύρι ωμό, οπότε αυτή η προεργασία είναι απαραίτητη.
  2. Αφήνουμε το αλεύρι να κρυώσει εντελώς.
  3. Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε με το φτερό το βούτυρο με τη λευκή και την καστανή ζάχαρη, ώσπου η ζάχαρη να διαλυθεί και το μείγμα να αφρατέψει.
  4. Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι και χτυπάμε ώσπου να δέσει η ζύμη.
  5. Προσθέτουμε λίγο γάλα, εάν χρειάζεται, για να γίνει πιο εύπλαστη η ζύμη.
  6. Ανακατεύουμε μέσα στη ζύμη τις σταγόνες σοκολάτας με μια σπάτουλα.
  7. Κρατάμε λίγη από τη ζύμη στην άκρη, μέσα σε ένα μπολάκι. Με αυτή θα διακοσμήσουμε αργότερα την επιφάνεια του τσίζκεϊκ.
  8. Την υπόλοιπη ζύμη, τη στρώνουμε επάνω στη βάση του τσίζκεϊκ, πιέζοντας με τα δάχτυλά μας ώστε να γίνει όσο το δυνατόν πιο επίπεδη.
  9. Τοποθετούμε το τσίζκεϊκ στο ψυγείο, ώστε να σφίξει η ζύμη και στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη δεύτερη ζύμη μπισκότου.

Για το κακάο με μαύρη σοκολάτα:

  1. Τοποθετούμε το αλεύρι σε ένα ταψάκι και το ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 170 βαθμούς, για 15’. Προσοχή, αυτό το στάδιο είναι πολύ σημαντικό: δεν κάνει να καταναλώνουμε αλεύρι ωμό, οπότε αυτή η προεργασία είναι απαραίτητη.
  2. Αφήνουμε το αλεύρι να κρυώσει εντελώς.
  3. Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε με το φτερό το βούτυρο με τη ζάχαρη, ώσπου η ζάχαρη να διαλυθεί και το μείγμα να αφρατέψει.
  4. Προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι και χτυπάμε ώσπου να δέσει η ζύμη.
  5. Προσθέτουμε λίγο γάλα, εάν χρειάζεται, για να γίνει πιο εύπλαστη η ζύμη.
  6. Ανακατεύουμε μέσα στη ζύμη τα κομμάτια σοκολάτας με μια σπάτουλα.
  7. Κρατάμε λίγη από τη ζύμη στην άκρη, μέσα σε ένα μπολάκι. Με αυτή θα διακοσμήσουμε αργότερα την επιφάνεια του τσίζκεϊκ.
  8. Την υπόλοιπη ζύμη, τη στρώνουμε επάνω στη βάση του τσίζκεϊκ, πιέζοντας με τα δάχτυλά μας ώστε να γίνει όσο το δυνατόν πιο επίπεδη.
  9. Τοποθετούμε το τσίζκεϊκ στο ψυγείο, ώστε να σφίξει η ζύμη και στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη στρώση με Nucrema.

Για τη στρώση με Nucrema:

  1. Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε με το φτερό το τυρί κρέμα με τη Nucrema.
  2. Λιώνουμε σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα τη σοκολάτα, και μόλις κρυώσει λίγο, τη χύνουμε στο μίξερ και χτυπάμε ώσπου να έχουμε ένα ομοιογενές, λείο μείγμα.
  3. Γεμίζουμε το τσέρκι με το μείγμα και ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα.
  4. Τοποθετούμε το τσίζκεϊκ στο ψυγείο για 2 ώρες ώστε να σφίξει.
  5. Όταν το τσίζκεϊκ έχει πήξει καλά, με τη ζύμη μπισκότου που φυλάξαμε προηγουμένως, σχηματίζουμε μπαλίτσες σε διάφορα μεγέθη, τις οποίες τοποθετούμε στην επιφάνεια του τσίζκεϊκ.
  6. Φυλάμε το τσίζκεϊκ στο ψυγείο, αλλά το βγάζουμε 30’60’ πριν το σερβίρισμα έξω, ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και να μαλακώσει.

Για τη διακόσμηση και το σερβίρισμα:

  1. Τοποθετούμε τη σοκολάτα, τεμαχισμένη, σε ένα μπολ.
  2. Βάζουμε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί, και μόλις πάρει βράση, τη χύνουμε μέσα στο μπολ.
  3. Περιμένουμε 2-3 λεπτά και έπειτα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα, με κυκλικές κινήσεις, ώσπου να έχουμε μια λεία γκανάς.
  4. Μόλις η γκανάς κρυώσει λιγάκι, αλλά ακόμα είναι εντελώς ρευστή, μπορούμε να περιχύσουμε με αυτήν το τσίζκεϊκ και να σερβίρουμε.
  5. Το τσίζκεϊκ που περίσσεψε, το φυλάμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς, μέσα στο ψυγείο, για 3-4 μέρες.
Τσίζκεϊκ με Nucrema και ωμή ζύμη μπισκότου
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta