Τσίζκεϊκ με Nucrema και ωμή ζύμη μπισκότου

τσίζκεϊκ διαμέτρου 20cm
180'
Χρόνος εκτέλεσης
5/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : ΟΙ ΝΕΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ, Τούρτες & πάστες
Συστατικά : βούτυρο, γάλα, ΙΟΝ Κακάο, ΙΟΝ Κουβερτούρα Κλασική, Nucrema, ΙΟΝ Σταγόνες Κουβερτούρας, καφέ ζάχαρη, κρέμα γάλακτος, κρέμα τυριού, κρυσταλλική ζάχαρη, αλάτι, μπισκότα digestive, αλεύρι
Σχετικά με το Σεφ :
Madame Gâteaux
Ημερομηνία Δημοσίευσης:
15 Οκτωβρίου, 2021
Τσίζκεϊκ με Nucrema και ωμή ζύμη μπισκότου

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Αυτό το τσίζκεϊκ πολλαπλών στρώσεων έχει αρκετή δουλειά, αλλά θα σας αποζημιώσει 100% τόσο με την εντυπωσιακή του εμφάνιση όσο και με τη γεύση του! Περιέχει βάση από μπισκότα, δύο διαφορετικές στρώσεις από ωμή ζύμη μπισκότου, μία στρώση με Nucrema και για το τελείωμα, σος σοκολάτας!
Συστατικά
Για ένα τσίζκεϊκ διαμέτρου 20 εκ.
Για τη βάση:
- 230 γρ μπισκότα τύπου digestive ή petit-beurre
- 110 γρ βούτυρο ανάλατο
- 130 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
- 110 γρ βούτυρο
- 100 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- 100 γρ ζάχαρη καστανή
- ¼ κτγ αλάτι
- 50 γρ σταγόνες σοκολάτας ΙΟΝ
- 1-2 κτσ γάλα (εάν χρειαστεί)
- 100 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
- 30 γρ κακάο ΙΟΝ
- 110 γρ βούτυρο ανάλατο, μαλακό
- 200 γρ ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
- ¼ κτγ αλάτι
- 50 γρ κλασική κουβερτούρα ΙΟΝ, τεμαχισμένη
- 1-2 κτσ γάλα (εάν χρειαστεί)
- 380 γρ τυρί κρέμα
- 240 γρ Nucrema
- 50 γρ κουβερτούρα κλασική ΙΟΝ
- 80 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 80 γρ κουβερτούρα κλασική ΙΟΝ
Ειδικό Σκεύος
Τσέρκι 20cm
Μέθοδος
Για τη βάση:
- Στον πολυκόφτη, χτυπάμε τα μπισκότα ώσπου να γίνουν σκόνη.
- Λιώνουμε το βούτυρο, περιχύνουμε τα μπισκότα και ανακατεύουμε καλά.
- Στρώνουμε το τσέρκι με αλουμινόχαρτο, τοποθετούμε μέσα το μπισκότο και ισιώνουμε με μια σπάτουλα.
- Τοποθετούμε το τσέρκι για 30’ στο ψυγείο ώστε να σφίξει η βάση του τσίζκεϊκ.
Για το chocolate chip:
- Τοποθετούμε το αλεύρι σε ένα ταψάκι και το ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 170 βαθμούς, για 15’. Προσοχή, αυτό το στάδιο είναι πολύ σημαντικό: δεν κάνει να καταναλώνουμε αλεύρι ωμό, οπότε αυτή η προεργασία είναι απαραίτητη.
- Αφήνουμε το αλεύρι να κρυώσει εντελώς.
- Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε με το φτερό το βούτυρο με τη λευκή και την καστανή ζάχαρη, ώσπου η ζάχαρη να διαλυθεί και το μείγμα να αφρατέψει.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι και χτυπάμε ώσπου να δέσει η ζύμη.
- Προσθέτουμε λίγο γάλα, εάν χρειάζεται, για να γίνει πιο εύπλαστη η ζύμη.
- Ανακατεύουμε μέσα στη ζύμη τις σταγόνες σοκολάτας με μια σπάτουλα.
- Κρατάμε λίγη από τη ζύμη στην άκρη, μέσα σε ένα μπολάκι. Με αυτή θα διακοσμήσουμε αργότερα την επιφάνεια του τσίζκεϊκ.
- Την υπόλοιπη ζύμη, τη στρώνουμε επάνω στη βάση του τσίζκεϊκ, πιέζοντας με τα δάχτυλά μας ώστε να γίνει όσο το δυνατόν πιο επίπεδη.
- Τοποθετούμε το τσίζκεϊκ στο ψυγείο, ώστε να σφίξει η ζύμη και στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη δεύτερη ζύμη μπισκότου.
Για το κακάο με μαύρη σοκολάτα:
- Τοποθετούμε το αλεύρι σε ένα ταψάκι και το ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 170 βαθμούς, για 15’. Προσοχή, αυτό το στάδιο είναι πολύ σημαντικό: δεν κάνει να καταναλώνουμε αλεύρι ωμό, οπότε αυτή η προεργασία είναι απαραίτητη.
- Αφήνουμε το αλεύρι να κρυώσει εντελώς.
- Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε με το φτερό το βούτυρο με τη ζάχαρη, ώσπου η ζάχαρη να διαλυθεί και το μείγμα να αφρατέψει.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι και χτυπάμε ώσπου να δέσει η ζύμη.
- Προσθέτουμε λίγο γάλα, εάν χρειάζεται, για να γίνει πιο εύπλαστη η ζύμη.
- Ανακατεύουμε μέσα στη ζύμη τα κομμάτια σοκολάτας με μια σπάτουλα.
- Κρατάμε λίγη από τη ζύμη στην άκρη, μέσα σε ένα μπολάκι. Με αυτή θα διακοσμήσουμε αργότερα την επιφάνεια του τσίζκεϊκ.
- Την υπόλοιπη ζύμη, τη στρώνουμε επάνω στη βάση του τσίζκεϊκ, πιέζοντας με τα δάχτυλά μας ώστε να γίνει όσο το δυνατόν πιο επίπεδη.
- Τοποθετούμε το τσίζκεϊκ στο ψυγείο, ώστε να σφίξει η ζύμη και στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη στρώση με Nucrema.
Για τη στρώση με Nucrema:
- Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε με το φτερό το τυρί κρέμα με τη Nucrema.
- Λιώνουμε σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα τη σοκολάτα, και μόλις κρυώσει λίγο, τη χύνουμε στο μίξερ και χτυπάμε ώσπου να έχουμε ένα ομοιογενές, λείο μείγμα.
- Γεμίζουμε το τσέρκι με το μείγμα και ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα.
- Τοποθετούμε το τσίζκεϊκ στο ψυγείο για 2 ώρες ώστε να σφίξει.
- Όταν το τσίζκεϊκ έχει πήξει καλά, με τη ζύμη μπισκότου που φυλάξαμε προηγουμένως, σχηματίζουμε μπαλίτσες σε διάφορα μεγέθη, τις οποίες τοποθετούμε στην επιφάνεια του τσίζκεϊκ.
- Φυλάμε το τσίζκεϊκ στο ψυγείο, αλλά το βγάζουμε 30’60’ πριν το σερβίρισμα έξω, ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και να μαλακώσει.
Για τη διακόσμηση και το σερβίρισμα:
- Τοποθετούμε τη σοκολάτα, τεμαχισμένη, σε ένα μπολ.
- Βάζουμε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί, και μόλις πάρει βράση, τη χύνουμε μέσα στο μπολ.
- Περιμένουμε 2-3 λεπτά και έπειτα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα, με κυκλικές κινήσεις, ώσπου να έχουμε μια λεία γκανάς.
- Μόλις η γκανάς κρυώσει λιγάκι, αλλά ακόμα είναι εντελώς ρευστή, μπορούμε να περιχύσουμε με αυτήν το τσίζκεϊκ και να σερβίρουμε.
- Το τσίζκεϊκ που περίσσεψε, το φυλάμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς, μέσα στο ψυγείο, για 3-4 μέρες.
Τσίζκεϊκ με Nucrema και ωμή ζύμη μπισκότου
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή