×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Τσουρέκι γεμιστό με ION Nucrema και λαχταριστές φρέσκιες φράουλες


Τσουρέκι γεμιστό με ION Nucrema και λαχταριστές φρέσκιες φράουλες
Τσουρέκι γεμιστό με ION Nucrema και λαχταριστές φρέσκιες φράουλες
4
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Τσουρέκι γεμιστό με ION Nucrema και λαχταριστές φρέσκιες φράουλες

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Μείγμα Α
  • 150 γραμ. αλεύρι για τσουρέκι
  • 120 γραμ. νερό
  • 27 γραμ. μάγια νωπή
  • Μείγμα Β
  • 6 μικρά αυγά
  • 110 γραμ. βούτυρο
  • 110 γραμ. γάλα
  • 3 γραμ. μαχλέπι
  • 215 γραμ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • Μείγμα Γ
  • 700 γραμ. αλεύρι
  • 110 γραμ. βούτυρο λιωμένο
  • Για την επικάλυψη
  • 1 ασπράδι χτυπημένο με νερό
  • 4 συσκευασίες ION Nucrema των 400 γραμ.
  • 100 γραμ. αμυγδαλόψυχα καβουρντισμένη
  • Φρέσκιες φράουλες
  • Άχνη ζάχαρη
Μέθοδος
  • 1.Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα υλικά από το μείγμα Α. Δηλαδή το αλεύρι το χλιαρό νερό και τη μαγιά που την έχουμε τρίψει με τα χέρια μας. Ανακατεύουμε τα υλικά μας και τα αφήνουμε για 15 λεπτά.
  • 2.Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα υλικά του μίγματος Β. Δηλαδή το γάλα, το βούτυρο σε κομματάκια, το μαχλέπι, τη βανίλια και τη ζάχαρη.
  • 3.Ζεσταίνουμε τα υλικά μας με προσοχή να μην πάει θερμοκρασία πάνω από τους 35 βαθμούς. Η ζεστασιά θα βοηθήσει να βγουν έντονα τα αρώματα από το μαχλέπι και επίσης θα μειώσει τον χρόνο που χρειάζονται τα τσουρέκια μας για να ανέβουν. Δοκιμάζουμε την θερμοκρασία βάζοντας το δάχτυλό μας μέσα στο υγρό. Από τη στιγμή που δεν καιγόμαστε δεν θα κάει και η μαγιά. Σπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • 4.Προσθέτουμε το μείγμα Β μέσα στο μείγμα Α, και χτυπάμε με γάντζο για 5 λεπτά.
  • 5.Σ’ αυτή τη φάση θα προσθέσουμε και το υπόλοιπο αλεύρι (μείγμα Γ) και θα συνεχίσουμε το χτύπημα με το γάντζο για 10 λεπτά ακόμα. Στο τέλος θα προσθέσουμε το λιωμένο βούτυρο και θα συνεχίσουμε το χτύπημα για όσο ακόμα χρειαστεί ώστε να απορροφηθεί. Περίπου 3-4 λεπτά.
  • 6.Παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ το αλείφουμε με ηλιέλαιο και το αφήνουμε στην άκρη.
  • 7.Βγάζω το ζυμάρι από τον κάδο του μίξερ και με τα χέρια μου πλάθω μία μπάλα την τοποθετώ μέσα στο μπολ και καλύπτω με μεμβράνη. Αφήνουμε να διπλασιαστεί για 2 με 3 ώρες.
  • 8.Όταν η ζύμη μας φουσκώσει και διπλασιαστεί την βγάζουμε από το μπολ και την τοποθετούμε στο πάγκο εργασίας όπου με τα χέρια μας την κάνουμε σαν ένα μακρύ ψωμί . Την κόβουμε σε τέσσερα ίσια κομμάτια όπου το κάθε ένα κομμάτι θα γίνει ένα τσουρέκι.
  • 9.Παίρνω το ένα κομμάτι και αρχίζω να το ανοίγω σε μπαστούνι περίπου 24 cm. Το κόβω πάλι σε 4 ίσα κομμάτια.Τα ανοίγω σε μπαστούνια και τα βάζω στη σειρά. Τα μπαστούνια θα πρέπει να είναι ομοιόμορφα και ίσα. Μετά θα βάλω της πάνω άκρες των δύο ακριανών στη μέση και θα τις κολλήσω και από πάνω θα κολλήσω και θα ενώσω τις πάνω άκρες των δύο μεσαίων μπαστούνιων. Θα γυρίσω την άκρη ελαφρώς προς τα μέσα και μετά θα αρχίσω το πλέξιμο. Όταν τελειώσω θα γυρίσω ελαφρά το κάτω μέρος προς τα μέσα. Εάν το τσουρέκι μας έχει βγει μακρύ, το σπρώχνω από πάνω και από κάτω και το μαζεύω .
  • 10.Θα επαναλάβω την διαδικασία μέχρι να τελειώσει ζύμη και για τα άλλα τσουρέκια.
  • 11.Εάν έχω τέσσερις φόρμες για κέικ θα τους βάλω λαδόκολλα και μέσα θα τοποθετήσω τα τσουρέκια μου και θα τα αφήσω να διπλασιαστούν. Εάν δεν έχω τότε θα στρώσω σε ένα μεγάλο ταψί μία λαδόκολλα και θα τοποθετήσω εκεί πάνω τα δύο μου τσουρέκια με μια απόσταση μεταξύ τους γιατι θα φουσκώσουν. Το ίδιο θα κάνω και για τα άλλα δύο. Μόλις διπλασιαστούν ,τα αλείφω πολύ απαλά με το χτυπημένο ασπράδι με νερό.
  • 12.Προθερμαίνω τον φούρνο στους 150 και μόλις τα τσουρέκια μου έχουν διπλασιαστεί τα ψήνω για 30 λεπτά. Εάν αντί για τέσσερα τσουρέκια κάνετε δύο τότε θα τα ψήσετε στους 150 για 40 με 50 λεπτά.
  • 13.Αφήνουμε τα τσουρέκια να κρυώσουν πάνω σε μία σχάρα και την επόμενη μέρα παίρνουμε μια συσκευασία ION Nucrema των 400 γραμ. Βγάζουμε το καπάκι και την τοποθετούμε στο microwave στους 470W για 1 λεπτό, ανακατεύουμε το μείγμα.
  • 14.Στρώνουμε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί τοποθετούμε πάνω μία σχάρα και πάνω το τσουρέκι, με ένα μαχαίρι μυτερό κάνω ένα περίγραμμα στο κέντρο του τσουρεκιού μου και μετά αφαιρώ την ψίχα. Περιχύνουμε με την ION Nucrema έως ότου γεμίσουμε το κενό που δημιουργήσαμε. Γεμίζουμε με ολόκληρες φρέσκιες φραουλες. Πασπαλίζουμε με την καβουρδισμένη αμυγδαλόψιχα και άχνη ζάχαρη. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία και για τα άλλα τσουρέκια.
Τσουρέκι γεμιστό με ION Nucrema και λαχταριστές φρέσκιες φράουλες
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta