×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Βασιλόπιτα κέικ με κομματάκια σοκολάτας γάλακτος και επικάλυψη μαύρης σοκολάτας ΙΟΝ


Βασιλόπιτα κέικ με κομματάκια σοκολάτας γάλακτος και επικάλυψη μαύρης σοκολάτας ΙΟΝ
Βασιλόπιτα κέικ με κομματάκια σοκολάτας γάλακτος και επικάλυψη μαύρης σοκολάτας ΙΟΝ
12
80'
Χρόνος εκτέλεσης
4/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Βασιλόπιτα κέικ με κομματάκια σοκολάτας γάλακτος και επικάλυψη μαύρης σοκολάτας ΙΟΝ

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Τα υλικά για την βασιλόπιτα κέικ με κομματάκια μαύρης σοκολάτας είναι:
  • 80 γρ βούτυρο γάλακτος
  • 250 γρ μαργαρίνη μαλακή
  • 100 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 100 γρ ζάχαρη άχνη
  • 60 γρ ζάχαρη καφέ
  • μισό πορτοκάλι ξύσμα
  • 2 κάψουλες βανιλλίνη
  • 2 γρ κανέλα σκόνη
  • 1 γρ γαρύφαλλο σκόνη
  • ½ γρ μοσχοκάρυδο σκόνη
  • 1 γρ μαστίχα τριμμένη σκόνη (τη τρίβουμε με 30 γρ ζάχαρη κρυσταλλική μαζί )
  • 2 γρ μαχλέπι τριμμένο σκόνη
  • 1 γρ αλάτι
  • 250 γρ αυγά
  • 350 γρ αλεύρι μαλακό (κοσκινισμένο)
  • 100 γρ αλεύρι για όλες της χρήσεις (κοσκινισμένο)
  • 8 γρ baking powder
  • 60 γρ αμύγδαλο άσπρο ψιλοκομμένο
  • 150 γρ σοκολάτα γάλακτος ΙΟΝ ψιλοκομμένη
  • Τα υλικά για την επικάλυψη (γλάσο) με μαύρη σοκολάτα ΙΟΝ είναι:
  • 250 γρ κουβερτούρα ΙΟΝ λιωμένη χλιαρή
  • 120 γρ κρέμα γάλακτος ζωική χλιαρή
  • Θα χρειαστούμε επιπλέον : κάδο του μίξερ, σύρμα του μίξερ, λεκάνη, σχάρα, ταψάκι 24 cm διάμετρος.
Μέθοδος
  • 1.Τοποθετούμε μέσα στο κάδο του μίξερ το βούτυρο γάλακτος, την μαλακή μαργαρίνη, την κρυσταλλική ζάχαρη, την ζάχαρη άχνη, την καφέ ζάχαρη, το πορτοκάλι ξύσμα, τις κάψουλες βανιλλίνη, την κανέλα σκόνη, το γαρύφαλλο σκόνη, το μοσχοκάρυδο σκόνη, την τριμμένη μαστίχα, το τριμμένο μαχλέπι και το αλάτι. Με το σύρμα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν πολύ καλά στην γρήγορη ταχύτητα και να διπλασιαστούν σε όγκο.
  • 2.Στη συνέχεια προσθέτουμε μέσα στο κάδο του μίξερ τα αυγά λίγο – λίγο τη φορά μέχρι να ομογενοποιηθούν με τα υπόλοιπα υλικά [αν <<κόψει>> το μείγμα κατά τη διάρκεια της ανάμιξης των αυγών προσθέτουμε λίγο από το αλεύρι της συνταγής (περίπου 100 γρ αλεύρι μαλακό)] και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  • 3.Αποσύρουμε το κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε τα στερεά υλικά (το μαλακό αλεύρι, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το baking powder, το ψιλοκομμένο άσπρο αμύγδαλο και την ψιλοκομμένη γάλακτος σοκολάτα ΙΟΝ ) μέχρι να ομογενοποιηθούν. Γεμίζουμε με το μείγμα μια φόρμα ή ταψί περίπου 24 cm διαμέτρου που το έχουμε βουτυρώσει στην εσωτερική του επιφάνεια και ελαφρώς αλευρώσει.
  • 4.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 45 – 50 λεπτά περίπου.
  • 5.Mε την έξοδο από το φούρνο αφήνουμε τη βασιλόπιτα κέικ να κρυώσει και αναποδογυρίζουμε σε μια σχάρα. Δεν ξεχνάμε να τοποθετήσουμε το νόμισμα από τη κάτω πλευρά.
  • 6.Για το ντεκόρ φτιάχνουμε μια επικάλυψη με μαύρη σοκολάτα που αποτελείται από : μαύρη σοκολάτα ΙΟΝ λιωμένη σε μπαιν-μαρί χλιαρή και επίσης χλιαρή κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε τα δύο αυτά υλικά μαζί με σύρμα και ομογενοποιούμε. Επικαλύπτουμε όλη την επιφάνεια και τα πλαϊνά της βασιλόπιτας με το γλάσο σοκολάτας.
  • 7.Σερβίρουμε σε πιατέλα της αρεσκείας μας.
Βασιλόπιτα κέικ με κομματάκια σοκολάτας γάλακτος και επικάλυψη μαύρης σοκολάτας ΙΟΝ
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta