Vegan ρολά κανέλας με ΙΟΝ Κουβερτούρες Σταγόνες Υγείας

8
150'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά : γάλα αμυγδάλου, ΙΟΝ Σταγόνες Κουβερτούρας, κανέλα, καφέ ζάχαρη, μαγιά ξερή, μαργαρίνη, σιρόπι σφενδάμου, aquafaba, σταφίδες, αλάτι, αλεύρι, βούτυρο φυτικό
Σχετικά με το Σεφ :
Μάγδα Γοδόση
Vegan ρολά κανέλας με ΙΟΝ Κουβερτούρες Σταγόνες Υγείας

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Για τη ζύμη
- ½ κιλό αλεύρι λευκό δυνατό (καλύτερα αγορασμένο από φούρνο), και λίγο επιπλέον για το ζύμωμα
- 1 κ.γ. αλάτι
- 20 γρ. φρέσκια μαγιά ή 7 γρ. ξερή
- 200 γρ. γάλα αμυγδάλου
- 50 γρ. βούτυρο φυτικό ή μαργαρίνη λιωμένο, και λίγο επιπλέον για το βουτύρωμα του ταψιού
- 50 ml σιρόπι σφενδάμου
- 50 ml aquafaba
- Για τη γέμιση
- 50 γρ. σταφίδα σουλτανίνα
- 80 γρ. ΙΟΝ Κουβερτούρες Σταγόνες Υγείας
- 60 γρ. βούτυρο φυτικό λιωμένο
- 50 γρ. σιρόπι σφενδάμου, και 2-3 κ.σ. επιπλέον για το τέλος αφού ψηθούν
- 1 κ.σ. ζάχαρη καστανή
- 1 κ.σ. φουσκωτή κανέλα Κευλάνης
Μέθοδος
- 1.Μουλιάζουμε τις σταφίδες σε βραστό νερό για 15 λεπτά και μετά τις στραγγίζουμε.
- 2.Για να κάνουμε τη ζύμη αναμιγνύουμε το αλεύρι, το αλάτι και τη μαγιά σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά για να δημιουργήσουμε μια μαλακή ζύμη. Ζυμώνουμε για 10 λεπτά σε μίξερ ή με τα χέρια.
- 3.Καλύπτουμε το μπολ με τη ζύμη με διαφάνεια και το αφήνουμε σε ένα ζεστό σημείο μέχρι να διπλασιαστεί το ζυμάρι, περίπου 1 ώρα.
- 4.Όταν το ζυμάρι διπλασιαστεί, ανακατεύουμε το λιωμένο βούτυρο, το σιρόπι σφενδάμου, τη ζάχαρη, την κανέλα και το αλάτι και έχουμε έτοιμο ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής.
- 5.Αλευρώνουμε μία επιφάνεια και ανοίγουμε το ζυμάρι με πλάστη σε ένα μεγάλο ορθογώνιο. Το πάχος του ζυμαριού θα πρέπει να είναι περίπου 1 εκ.
- 6.Αφήνοντας περιθώριο περίπου 3-4 εκ. απλώνουμε το μείγμα με το βούτυρο και το σιρόπι στο ζυμάρι. Από πάνω απλώνουμε τις σταφίδες και τη σοκολάτα.
- 7.Ξεκινώντας από την πιο μακριά πλευρά τυλίγουμε το ζυμάρι. Το κόβουμε σε 8 ίσα κομμάτια, τα οποία βάζουμε οριζοντίως με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω σε ένα βουτυρωμένο ταψί.
- 8.Καλύπτουμε με διαφάνεια και αφήνουμε σε ένα θερμό σημείο να διπλασιαστούν σε μέγεθος.
- 9.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C.
- 10.Αφαιρούμε τη διαφάνεια και ψήνουμε για περίπου 15-20 λεπτά.
- 11.Αφαιρούμε και περιχύνουμε με το επιπλέον σιρόπι σφενδάμου.
Vegan ρολά κανέλας με ΙΟΝ Κουβερτούρες Σταγόνες Υγείας
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή