×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Βολοβάν με κάστανο και ΙΟΝ Patisserie Fondue Σοκολάτας


Βολοβάν με κάστανο και ΙΟΝ Patisserie Fondue Σοκολάτας
Βολοβάν με κάστανο και ΙΟΝ Patisserie Fondue Σοκολάτας
8-10
40'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Βολοβάν με κάστανο και ΙΟΝ Patisserie Fondue Σοκολάτας

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Για το βολοβάν με κάστανο και fondue patisserie της ΙΟΝ θα χρειαστούμε:

  1. Ζύμη σφολιάτας (έτοιμη)
  2. Για την γέμιση: ΙΟΝ Patisserie Fondue Σοκολάτας
  3. Ντεκόρ: Κάστανα βρασμένα
Συστατικά
  • Για την ζύμη σφολιάτας θα χρειαστούμε
  • 1 συσκευασία κατεψυγμένη σφολιάτα (π.χ. των 800 γρ περίπου)
  • Για την γέμιση θα χρειαστούμε
  • 200 γρ ΙΟΝ Patisserie Fondue Σοκολάτας
  • Για το ντεκόρ θα χρειαστούμε
  • 400 γρ κάστανα
  • 30 γρ βούτυρο (σε θερμοκρασία περιβάλλοντος)
  • 20 γρ μαύρο ρούμι
  • 80 γρ κρέμα γάλακτος ζωική 35% λιπαρά
  • Θα χρειαστούμε επιπλέον: Κουπ-ατ της αρεσκείας μας (π.χ. στρογγυλά), πινέλο, λαμαρίνα, αντικολλητικό χαρτί φούρνου, κατσαρόλα, σήτα, μαχαιράκι, κάδος του μίξερ, φτερό του μίξερ, σακούλα ζαχαροπλαστικής.
Μέθοδος
  • 1.Για την ζύμη σφολιάτας: Ξεπαγώνουμε την ζύμη σφολιάτας πολύ καλά και κόβουμε με κουπ-ατ της αρεσκείας μας (σε σχήμα και μέγεθος π.χ. στρογγυλά) σχήματα που θα τα χρησιμοποιήσουμε σαν βάση για τα βολοβάν. Στην συνέχεια κόβουμε αντίστοιχα σε αριθμό σχήματα που θα τα χρησιμοποιήσουμε σαν καπάκια πάνω από την βάση. Τρυπάμε με πιρούνι για να φουσκώσουν ομοιόμορφα όταν ψηθούν και κόβουμε με ένα μικρότερης διαμέτρου κουπ-ατ εσωτερικά τα σχήματα που προορίζονται για καπάκια.
  • 2.Βουτάμε σε νερό το πινέλο και περνάμε την επιφάνεια από την βάση των βολοβάν έτσι ώστε όταν προσθέσουμε το καπάκι να κολλήσει πολύ καλά. Ξανατρυπάμε με πιρούνι το σημείο που εφάπτονται τα 2 μέρη της σφολιάτας (βάση – καπάκι) και τοποθετούμε σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί φούρνου. Προσθέτουμε ζάχαρη λευκή κρυσταλλική στην επιφάνεια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 25 λεπτά περίπου. Με την έξοδο από τον φούρνο τοποθετούμε σε σχάρα για να κρυώσουν.
  • 3.Για την γέμιση με το ΙΟΝ Patisserie Fondue Σοκολάτας: Αφαιρούμε το καπάκι από την συσκευασία. Τοποθετούμε το ΙΟΝ Patisserie Fondue Σοκολάτας όπως είναι με την συσκευασία στο φούρνο μικροκυμάτων στα 450 watt για 3-4 λεπτά έτσι ώστε να μαλακώσει και να είναι ρευστό. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και είναι έτοιμο προς χρήση.
  • 4.Για το ντεκόρ με κάστανα: Χαράζουμε τα κάστανα με ένα μαχαιράκι σε σχήμα σταυρού. Τοποθετούμε τα κάστανα σε κατσαρόλα με νερό και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν εσωτερικά πολύ καλά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και στραγγίζουμε. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και αφαιρούμε την φλούδα με ένα μαχαίρι.
  • 5.Τα κόβουμε με το μαχαίρι στην μέση και καθαρίζουμε τον καρπό από την εσωτερική φλούδα. Τοποθετούμε τα κομμένα κάστανα στο κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το φτερό στην μεσαία ταχύτητα μέχρι να γίνουν σχεδόν σαν πουρές. Προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα στην μεσαία ταχύτητα για 5 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε το ποτό και χτυπάμε για 2 λεπτά επιπλέον. Τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο (περίπου 2 λεπτά) μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους.
  • 6.Τοποθετούμε το μίγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με ένα στρογγυλό κορνέ μικρής διαμέτρου για να γαρνίρουμε σε μορφή <<μακαρόνι>> το κάστανό στην επιφάνεια του βολοβάν.
  • 7.Για την σύνθεση του γλυκού: Γεμίζουμε τα ψημένα βολοβάν με το ρευστό ΙΟΝ Patisserie Fondue Σοκολάτας με την προσθήκη από μαύρο ρούμι περίπου μέχρι την επιφάνεια. Αφήνουμε να σταθεροποιηθεί και προσθέτουμε για ντεκόρ το << μακαρόνι >> κάστανο. Προαιρετικά συμπληρώνουμε το ντεκόρ με φύλλο χρυσού βρώσιμο.
  • 8.Σερβίρουμε σε σκεύος ή πιατέλα της αρεσκείας μας.
Βολοβάν με κάστανο και ΙΟΝ Patisserie Fondue Σοκολάτας
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta