Βουτήματα πολυτελείας με ΙΟΝ Κακάο και ΙΟΝ Patisserie FONDUE Σοκολάτας

40
60'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Μπισκότα και βουτήματα, Κεράσματα
Συστατικά : ION Nucrema, ION Patisserie FONDUE Σοκολάτας, αβγά, αλεύρι, άχνη ζάχαρη, βανιλλίνη, βούτυρο, ΙΟΝ Κακάο, καφέ ζάχαρη, κρυσταλλική ζάχαρη
Σχετικά με το Σεφ :
Μιχάλης Σαράβας
Βουτήματα πολυτελείας με ΙΟΝ Κακάο και ΙΟΝ Patisserie FONDUE Σοκολάτας

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Για τη ζύμη για τα βουτήματα πολυτελείας θα χρειαστούμε
- 250 γρ βούτυρο
- 50 γρ ζάχαρη κρυσταλλική λευκή
- 50 γρ ζάχαρη άχνη
- 60 γρ ζάχαρη καστανή
- 200 γρ αυγά (δηλαδή 4 τεμάχια αυγά)
- 2 κάψουλες βανιλλίνη
- 350 γρ αλεύρι μαλακό
- 50 γρ ΙΟΝ Κακάο σκόνη
- Για το ντεκόρ θα χρειαστούμε
- 200 γρ ΙΟΝ Patisserie FONDUE Σοκολάτας
- Θα χρειασθούμε επιπλέον : Κάδο του μίξερ, φτερό του μίξερ, αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, σακούλα ζαχαροπλαστικής με κατσαρό ή στρογγυλό κορνέ, κόσκινο ή σήτα.
Μέθοδος
- 1.Τοποθετούμε το βούτυρο, τη λευκή κρυσταλλική ζάχαρη, τη ζάχαρη άχνη και τη καστανή ζάχαρη μέσα στο κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το φτερό στη μεσαία ταχύτητα, μέχρι να διογκωθούν στο διπλάσιο του αρχικού τους όγκου.
- 2.Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά και την βανιλλίνη λίγο – λίγο τη φορά μέχρι να ομογενοποιηθούν και αυτά πολύ καλά με τα προηγούμενα υλικά.
- 3.Τέλος αφαιρούμε το κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε το μαλακό αλεύρι και το κακάο σκόνη της ΙΟΝ που τα έχουμε από πριν κοσκινίσει και ανακατεύουμε στο χέρι με μια μαρίζ απαλά μέχρι να γίνει μια ομοιογενής ζύμη.
- 4.Στη συνέχεια για να φτιάξουμε τα βουτήματα πολυτελείας τοποθετούμε το μίγμα μέσα σε σακούλα με κατσαρό ή στρογγυλό κορνέ και κόβουμε σχέδια μακρόστενα ή κυκλικά κατά βούληση στο ίδιο μέγεθος, σε λαμαρίνα φούρνου με αντικολλητικό χαρτί.
- 5.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 20 λεπτά περίπου.
- 6.Τα αφήνουμε να κρυώσουν και γεμίζουμε το ένα κέλυφος από τα βουτήματα με μαρμελάδα της αρεσκείας μας (π.χ. βερίκοκο) ή ΙΟΝ Νucrema. Στη συνέχεια κολλάμε το άλλο κέλυφος του ίδιου σχήματος.
- 7.Για να μαλακώσουμε το ΙΟΝ Patisserie FONDUE Σοκολάτας: Αφαιρούμε το καπάκι από την συσκευασία. Τοποθετούμε το fondue chocolate όπως είναι με την συσκευασία στο φούρνο μικροκυμάτων στα 450 watt για 3-4 λεπτά έτσι ώστε να μαλακώσει και να είναι ρευστό. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και είναι έτοιμο προς χρήση.
- 8.Τέλος για το ντεκόρ αν θέλουμε βουτάμε την άκρη των βουτημάτων σε ρευστό ΙΟΝ Patisserie FONDUE Σοκολάτας.
Βουτήματα πολυτελείας με ΙΟΝ Κακάο και ΙΟΝ Patisserie FONDUE Σοκολάτας
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή