Υγιεινή Κρέμα Σοκολάτας

6
10'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : ΟΙ ΝΕΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ
Σχετικά με το Σεφ :
Δημήτρης Μακρυνιώτης
Ημερομηνία Δημοσίευσης:
10 Φεβρουαρίου, 2021
Υγιεινή Κρέμα Σοκολάτας

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 1 λίτρο γάλα πλήρες
- 180 γρ. μέλι
- 4 βιολογικά μεσαία αυγά
- 80 γρ. κορν φλάουρ
- 200 γρ ΙΟΝ patisserie κλασική κουβερτούρα
- 1 βανίλια
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Μέθοδος
- Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε το γάλα με το μέλι και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
- Έπειτα, σε ένα μπολ, βάζουμε τα αυγά με το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα, προσέχοντας να μην έχει καθόλου σβόλους.
- Λίγο πριν βράσει το γάλα, το κατεβάζουμε από την φωτιά και το ρίχνουμε λίγο λίγο στο μείγμα με τα αυγά, ανακατεύοντας έντονα με ένα σύρμα.
- Αφού αδειάσουμε περίπου το μισό γάλα μέσα στο μπολ με το μείγμα των αυγών, βάζουμε πίσω στην φωτιά το κατσαρολάκι με το υπόλοιπο γάλα, τοποθετούμε πάνω του ένα σουρωτήρι και αδειάζουμε μέσα το μείγμα από το μπολ, ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά με το σύρμα, μέχρι να σφίξει η κρέμα μας.
- Έπειτα, κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και προσθέτουμε, την βανίλια, την σοκολάτα και το ξύσμα, ανακατεύοντας με το σύρμα μέχρι να γίνει μια βελούδινη κρέμα.
- Συνεχίζουμε το ανακάτεμα, ανά μισό λεπτό περίπου, περιμένοντας να κρυώσει ελαφρώς η κρέμα μας και να μην αχνίζει.
- Αν θέλουμε να φάμε την κρέμα σκέτη, την μοιράζουμε σε μπολάκια και την βάζουμε στο ψυγείο.
Υγιεινή Κρέμα Σοκολάτας
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή