Υγρό Κέικ με Ρούμι και Σοκολάτα

10
80'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά : κανέλα, μαύρο ρούμι, αβγά, τρούφα, αλάτι, αλεύρι, άχνη ζάχαρη, βανιλλίνη, βούτυρο, γάλα, ζάχαρη, ΙΟΝ Σταγόνες Κουβερτούρας
Σχετικά με το Σεφ :
Εύα Μονοχάρη
Υγρό Κέικ με Ρούμι και Σοκολάτα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 150 gr. σταγόνες σοκολάτας γάλακτος ΙΟΝ
- 185 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 125 gr. ζάχαρη
- 100 ml. γάλα
- 50 ml. μαύρο ρούμι
- 80 gr. βούτυρο
- 2 αυγά
- 1 κάψουλα βανιλλίνη
- Ελάχιστο αλάτι
- Για το σερβίρισμα
- Άχνη ζάχαρη
- Κανέλα
- Τρούφα ΙΟΝ
Μέθοδος
- 1.Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι, τα αυγά και το ρούμι. Σιγοβράζουμε μέχρι να λιώσουν οι σταγόνες σοκολάτας και αποσύρουμε.
- 2.Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη για 10 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία του.
- 3.Χτυπάμε τα αυγά να αφρατέψουν με μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη, προσθέτουμε το σοκολατένιο μείγμα, το αλεύρι και το ρούμι.
- 4.Μεταφέρουμε το μείγμα σε αντικολλητική φόρμα κέικ 20 εκ. και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λεπτά στους 175 C.
- 5.Αφήνουμε να κρυώσει καλά το κέικ πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με άχνη, κανέλα και τρούφα.
- 6.Tips: – Μπορούμε να προσθέσουμε στο κέικ σταφίδες ή δαμάσκηνα αποξηραμένα.
Υγρό Κέικ με Ρούμι και Σοκολάτα
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή