×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Ζελέ λεμόνι και παγωτό με μαύρη σοκολάτα


Ζελέ λεμόνι και παγωτό με μαύρη σοκολάτα
Ζελέ λεμόνι και παγωτό με μαύρη σοκολάτα
12
90'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Ζελέ λεμόνι και παγωτό με μαύρη σοκολάτα

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Για να φτιάξουμε το ζελέ λεμόνι θα χρειαστούμε
  • 800 ml σόδα
  • 200 ml χυμό λεμονιού (σουρωμένο)
  • 300 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 6 φύλλα ζελατίνας (ή 30 γρ φύλλα ζελατίνας)
  • Για να φτιάξουμε το παγωτό με μαύρη σοκολάτα ΙΟΝ θα χρειαστούμε
  • Κρέμα anglaise
  • Κουβερτούρα ΙΟΝ, κρέμα γάλακτος (σε ρευστή μορφή)
  • Για την κρέμα anglaise θα χρειαστούμε
  • 450 γρ γάλα
  • 20 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 1 κάψουλα βανιλλίνη
  • 60 γρ κρόκοι αυγών (δηλαδή οι κρόκοι από 3 τεμάχια αυγών)
  • 10 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 1 κάψουλα βανιλλίνη
  • Για το παγωτό θα χρειαστούμε, την κρέμα anglaise και
  • 60 γρ κουβερτούρα ΙΟΝ λιωμένη
  • 60 γρ κρέμα γάλακτος ζωική
  • Θα χρειαστούμε επιπλέον: κατσαρόλα, λεκάνη, σύρμα, μαρίζ, σουρωτήρι, θερμόμετρο για τρόφιμα.
Μέθοδος
  • 1.Για το ζελέ λεμόνι : Τοποθετούμε μέσα σε μια κατσαρόλα τον χυμό λεμονιού και την λευκή κρυσταλλική ζάχαρη και τα βράζουμε. Προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνας (τα οποία τα έχουμε μαλακώσει από πριν μέσα σε κρύο νερό για 10 λεπτά περίπου). Τέλος προσθέτουμε εκτός φωτιάς την σόδα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
  • 2.Σερβίρουμε το ζελέ σε ποτήρια (ή μπολ) της αρεσκείας μας και τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου.
  • 3.Για το παγωτό με την κρέμα anglaise : Τοποθετούμε μέσα σε μια κατσαρόλα το γάλα, τα 20 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική και την βανιλλίνη και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ζεσταθεί λίγο το μείγμα.
  • 4.Τοποθετούμε μέσα σε μια λεκάνη και σε μπεν-μαρί τους κρόκους των αυγών, τα 10 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική και την βανιλλίνη και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι τα υλικά να φτάσουν το πολύ τους 45 0 C (την θερμοκρασία την μετράμε με ένα θερμόμετρο για τρόφιμα).
  • 5.Ρίχνουμε τα υλικά της κατσαρόλας μέσα στα υλικά της μπασίνας και ανακατεύουμε με ένα σύρμα έκτος μπεν-μαρί μέχρι να ομογενοποιηθούν πολύ καλά μεταξύ τους.
  • 6.Επανατοποθετούμε όλα τα υλικά μέσα στην κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας με μια μαρίζ μέχρι την θερμοκρασία των 82 C. Αποσύρουμε άμεσα το μίγμα από την φωτιά και το σουρώνουμε μέσα σε μια μπασίνα που έχει ήδη λιωμένη την μαύρη σοκολάτα. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν πολύ καλά τα υλικά μεταξύ τους.
  • 7.Τέλος μόλις η θερμοκρασία του μίγματος πέσει κάτω από τους 40 C, προσθέτουμε την ζωική κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως όλα τα υλικά.
  • 8.Τοποθετούμε για 2 ώρες στο ψυγείο.
  • 9.Για να παρασκευάσουμε το παγωτό θα χρησιμοποιήσουμε οικιακή παγωτομηχανή. Για αυτό πρέπει να έχουμε φροντίσει ο κάδος της να είναι από την προηγούμενη ημέρα στην κατάψυξη. Τοποθετούμε το μείγμα του παγωτού στην παγωτομηχανή και μετά από 25 – 30 λεπτά περίπου το παγωτό είναι έτοιμο.
  • 10.Στη σύνθεση του γλυκού σερβίρουμε στο ζελέ λεμόνι το παγωτό με μαύρη σοκολάτα ΙΟΝ σε μορφή μπάλας και ντεκοράρουμε κατά βούληση.
Ζελέ λεμόνι και παγωτό με μαύρη σοκολάτα
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta