Ζελέ με καρπούζι κίτρινο και σταγόνες κουβερτούρας κλασική ΙΟΝ

6-8
20'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Σχετικά με το Σεφ :
Μιχάλης Σαράβας
Ζελέ με καρπούζι κίτρινο και σταγόνες κουβερτούρας κλασική ΙΟΝ

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Για να φτιάξουμε το ζελέ με καρπούζι κίτρινο και σταγόνες μαύρης κουβερτούρας κλασική ΙΟΝ θα χρειαστούμε:
- Καρπούζι κίτρινο
- Σταγόνες κουβερτούρας κλασική ΙΟΝ
Συστατικά
- Για το ζελέ με καρπούζι κίτρινο θα χρειαστούμε
- 500 γρ καρπούζι κίτρινο (χωρίς την φλούδα)
- 150 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- 20 γρ φύλλα ζελατίνας
- 100 γρ σταγόνες μαύρης κουβερτούρας κλασική ΙΟΝ
- Θα χρειαστούμε επιπλέον: Λεκάνη, κατσαρόλα, σύρμα, ποτήρια ή φόρμες σιλικόνης της αρεσκείας μας.
Μέθοδος
- 1.Τοποθετούμε μέσα σε μια κατσαρόλα το ζελέ καρπούζι (που το έχουμε κάνει χυμό), την λευκή κρυσταλλική ζάχαρη ανακατεύοντας με το σύρμα έτσι ώστε να λιώσει η ζάχαρη. Βράζουμε το σιρόπι για 1 λεπτό περίπου.
- 2.Μαλακώνουμε τα φύλλα ζελατίνας σε κρύο νερό για 10 λεπτά περίπου και τα στραγγίζουμε πολύ καλά. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε τα ενυδατωμένα και καλά στραγγισμένα φύλλα ζελατίνας μέσα στο σιρόπι. Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να λιώσουν εντελώς.
- 3.Γεμίζουμε μέχρι την μέση σε ποτήρια ή φόρμες σιλικόνης της αρεσκείας μας με ζελέ. Τοποθετούμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά περίπου.
- 4.Προσθέτουμε τις σταγόνες μαύρης κουβερτούρας κλασική ΙΟΝ και συμπληρώνουμε με το ζελέ καρπούζι κίτρινο (που είναι ρευστό αλλά κρύο) μέχρι λίγο πριν την επιφάνεια του ποτηριού ή της φόρμας.
- 5.Επανατοποθετούμε στην κατάψυξη για 1 ώρα περίπου.
- 6.Ξεφορμάρουμε (αν πρόκειται για φόρμα σιλικόνης) σε πιάτο ή σερβίρουμε απευθείας (αν έχουμε βάλει το ζελέ σε ποτήρι).
- 7.Για το ντεκόρ: Αν θέλουμε συνοδευτικά σερβίρουμε το ζελέ με μια φέτα κίτρινο καρπούζι.
Ζελέ με καρπούζι κίτρινο και σταγόνες κουβερτούρας κλασική ΙΟΝ
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή