×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ > Μπαστουνάκια Χριστουγέννων με paté sucrée και ΙΟΝ Κακάο

Μπαστουνάκια Χριστουγέννων με paté sucrée και ΙΟΝ Κακάο

Μπαστουνάκια Χριστουγέννων με paté sucrée και ΙΟΝ Κακάο
90'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Μπαστουνάκια Χριστουγέννων με paté sucrée και ΙΟΝ Κακάο

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Για τη ζύμη paté sucrée βανίλιας θα χρειαστούμε
  • 175 γρ βούτυρο
  • 75 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 100 γρ ζάχαρη άχνη
  • 2 δόσεις βανιλλίνη
  • 25 γρ μέλι
  • 50 γρ γάλα
  • 60 γρ νερό
  • 50 γρ αυγά (δηλαδή 1 τεμάχιο)
  • 525 γρ αλεύρι μαλακό
  • 5 γρ baking powder
  • Για τη ζύμη paté sucrée με κακάο ΙΟΝ θα χρειαστούμε
  • Τα ίδια υλικά με την παραπάνω συνταγή με την διαφορά ότι αφαιρούμε 40 γρ από το αλεύρι της συνταγής και προσθέτουμε 40 γρ ΙΟΝ Κακάο.
  • Θα χρειαστούμε επιπλέον: κάδο του μίξερ, σύρμα του μίξερ, γάντζος του μίξερ, λεκάνη, πινέλο, κόσκινο.
Μέθοδος
  • 1.Για τη paté sucrée βανίλιας : Τοποθετούμε το βούτυρο, την λευκή κρυσταλλική ζάχαρη, την ζάχαρη άχνη και την βανιλλίνη μέσα στο κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα στη γρήγορη ταχύτητα μέχρι να διογκωθούν τα υλικά στο διπλάσιο από τον αρχικό όγκο τους.
  • 2.Προσθέτουμε σταδιακά το μέλι, το γάλα, το νερό και το αυγό μέσα στο κάδο με τα υπόλοιπα υλικά και ενώ αυτά χτυπιούνται στην γρήγορη ταχύτητα.
  • 3.Αντικαθιστούμε το σύρμα του μίξερ με το γάντζο και προσθέτουμε το μαλακό αλεύρι και το baking powder (κοσκινισμένα) ανακατεύοντας στην αργή ταχύτητα μέχρι να γίνει μια ομοιογενής ζύμη.
  • 4.Για τη paté sucrée με κακάο ΙΟΝ : Εφαρμόζουμε τις ίδιες οδηγίες με τη paté sucrée βανίλιας με τη διαφορά ότι στο τέλος κοσκινίζουμε και το κακάο μαζί με το αλεύρι και το baking powder. Τα προσθέτουμε σε όλα τα υπόλοιπα υλικά μέσα στο κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε με το γάντζο στην αργή ταχύτητα μέχρι να γίνει μια ομοιογενής ζύμη επίσης.
  • 5.Τοποθετούμε και τις 2 ζύμες paté sucrée μέσα σε 2 ξεχωριστές λεκάνες και τις καλύπτουμε με μεμβράνη στην επιφάνειά τους. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.
  • 6.Παίρνουμε και από τις 2 ζύμες (βανίλιας – ΙΟΝ Kακάο) ισόποση ποσότητα και πλάθουμε σε μακρόστενα “κορδόνια” πάχους 0,5 cm περίπου με τα χέρια. Πλέκουμε σε πλεξούδα τις 2 ζύμες και γυρίζουμε κυρτά τη μία άκρη τους έτσι ώστε να δείχνει σαν μπαστουνάκι.
  • 7.Τοποθετούμε σε λαμαρίνα ή ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αλείφουμε απαλά την επιφάνεια με αυγό με ένα πινέλο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 20 λεπτά περίπου. Αφήνουμε στο εξωτερικό περιβάλλον να κρυώσουν εντελώς.
  • 8.Σερβίρουμε σε πιατέλα της αρεσκείας μας.
Μπαστουνάκια Χριστουγέννων με paté sucrée και ΙΟΝ Κακάο
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta